• Jikke Hoogveld - de Regt (l) en Marijke de Quack.
• Jikke Hoogveld - de Regt (l) en Marijke de Quack. Foto: Hester Hage

Vrouw en Busyness Groene Hart bestaat 15 jaar: ‘We zijn zakelijk, maar liefdevol’

Algemeen

‘Zakelijk, maar liefdevol’, dat is hoe Marijke de Quack, voorzitter van Vrouw en Busyness Groene Hart, de organisatie omschrijft.

GOUDA • “Een vrouwennetwerk is ontzettend leuk”, vertelt Marijke Van Ygeia Arbodienstverlening. Jikke Hoogveld - de Regt, medelid en ondernemer als wandelcoach, is het hier mee eens; “Ik vind een vrouwennetwerk ook heel fijn. Niet dat een vrouwennetwerk beter of slechter is, maar het is wel anders dan een gemengd- of mannennetwerk. Vrouwen hebben van nature vaker een dienstverlenende mentaliteit. Er is onderling veel begrip, we zijn liefdevol naar elkaar toe, maar wel zakelijk. Vrouwen onderling hebben zorg voor elkaar en dat is wel zo fijn.”

Vrouw en Busyness is in 2008 gestart als een groep van tien vrouwelijke ondernemers, die regelmatig samenkwamen om te sparren over de uitdagingen die ze tegenkwamen als vrouwelijk ondernemer. Op 8 maart 2008, de honderdste internationale vrouwendag, was het eindelijk zo ver en startte de vereniging: Vrouw en Busyness. Op 21 april vieren zij het 15-jarig bestaan met een lustrumfeest. Het thema is ‘durven en doen’.

Geen theekransje
Vrouw en Busyness kent nu ongeveer 35 leden. Vrouwelijke ondernemers in de regio Groene Hart kunnen zich aanmelden. “Wij komen graag mensen tegen die initiatief tonen en wat laten zien binnen de vereniging”, vertelt Marijke. “Wij zijn geen theekransje. Dat doen sommige leden wel onderling hoor, maar dat is niet de insteek van Vrouw en Busyness. Wij versterken elkaar als zelfstandig ondernemer. Dat kan best alleen of eenzaam zijn en dan is het toch fijn als je eens kan sparren met een ander, je probleem bij iemand anders eens kan voorleggen, kan deelnemen aan een workshop waar je veel van kan leren, of een groepsactiviteit doet.”

“Ook als je een vraag hebt”, vervolgt Jikke. “Wij hebben een actieve groepsapp. Ik had laatst bijvoorbeeld een boekhouder nodig die verstand had van een bepaald thema. Dit gooi ik in de groepsapp en meteen krijg ik hele zinvolle antwoorden. Je kunt elkaar heel fijn helpen en daar doe je het ook voor, voor die verbinding met elkaar.”

Van elkaar leren
“Wij proberen ons ook meer te richten op jonge vrouwelijke ondernemers”, vertelt Jikke. “Die doelgroep is wat lastiger te bereiken. We hebben nu een jonge vrouwelijke ondernemer en het is leuk om te zien hoeveel je van elkaar kunt leren. We hopen in de toekomst een heel inclusief netwerk te zijn, waarin ook steeds meer jonge ondernemers zich welkom voelen.”

Klik hier voor informatie over Vrouw en Busyness.

Lustrum Vrouw & Busyness
Jubileum: Vrouw en Busyness viert op 21 april 2023 haar 15-jarig jubileum. Het thema is: ‘Durven en doen’. Deze feestelijke middag en avond staat ook open voor gasten buiten de organisatie. Aanmelden hiervoor kan via de website van Vrouw en Busyness: www.vrouwenbusyness.nl