• In Theater Concordia in Haastrecht is er donderdag 30 maart weer een filmavond met dit keer de film ‘King Richard’.
• In Theater Concordia in Haastrecht is er donderdag 30 maart weer een filmavond met dit keer de film ‘King Richard’. Foto: aangeleverd

woensdag 22 maart

Anne Wil Blankers - Anne Wil Blankers vertelt
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. 'Anne Wil Blankers vertelt' is een informele middag over haar leven en werk, over koninginnen en volksvrouwen, tragedies en komedies, twijfels en roem. Kortom, een reis door 60 jaar toneelspelen. Een bijzonder en onvergetelijk uitje. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

John Wick Night - John Wick 4
19:30/21:15 Gouda, Cinema Gouda. De prijs op John Wick z'n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Geniet van de film een hele dag voor de première datum. Tickets inclusief een drankje (keuze uit: koffie, thee, frisdrank, bier of een glas wijn). Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Informatieavond MS en cognitie
20:00 Gouda, Groene Hart Ziekenhuis, Green Restaurant, Bleulandweg 10. Mensen met MS leven vaak met ernstige, progressieve lichamelijke klachten. Minder bekend (voor de omgeving) zijn de problemen met het denkvermogen (cognitie), waar op dit moment veel onderzoek naar wordt gedaan. Bij de MS vereniging Zuid-Holland oost rayon Gouda geven twee specialisten een presentatie over dit onderwerp: Prof. Dr. Hanneke Hulst, hoogleraar ‘Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte’ van de universiteit Leiden én Maureen van Dam Msc, promovendus bij Hanneke Hulst. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan via msregionaal@gmail.com.

The Royal Opera – Turandot
20:15 Gouda, Cinema Gouda. Live vanuit The Royal Opera House in Londen. Aan het hof van prinses Turandot worden aanbidders die haar raadsels niet weten op te lossen, op brute wijze omgebracht. Wanneer een mysterieuze prins een raadsel correct beantwoordt, heeft hij opeens alle macht in handen – en een glorieus geheim. De laatste opera van Puccini. Ook te zien als encore op zondag 2 april om 11.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 23 maart

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Mannenavond: John Wick 4
20:00 Gouda, Cinema Gouda. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen. Tickets inclusief een broodje bockworst en Grolsch Beugel. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

vrijdag 24 maart

HNTjong - Stom
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. Waarom? Zegt ze niet. Hoe lang nog? Zegt ze ook niet. Wat als Ziggy helemaal niet meer wil meedoen? Stom is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehante hoofdpersoon. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

'Voute bingo' in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. 'Voute Bingo' met live entertainment van Jan Woudenberg. Dresscode: après-ski. Een bingoavond met voute humor, gekke prijzen, eindeloos lachen, gieren, brullen en meezingen met voute hits. De bingo bestaat uit zes speelrondes. Kaarten (à 29,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 25 maart

Workshop Sound & Science, toveren met geluid
11:15-12:00/12:15-13:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Ga op de Muziek-Ontdekdag mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van elektronische geluiden, waar we alleen maar aan knopjes hoeven te draaien om klanken te maken, te vervormen en in beeld te brengen. Draai zelf aan de knoppen van de installaties van Musikarbeiter en maak zo zichtbaar hoe geluid eruit ziet. Ervaren, verwonderen en onderzoeken van elektronische klanken staan in deze muziektechnologie workshop centraal. Leeftijd: 7 t/m 13 jaar. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Werkplaats op zaterdag – paasspecial
14:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er voor kinderen ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind). Op 25 maart is er een paasspecial met Natascha en ManHong, voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Info: www.bibliotheekgouda.nl/werkplaats.

Edsilia Rombley - In Balans
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Edsilia Rombley viert haar 25-jarig jubileum in de theaters met haar nieuwe tour naar het gelijknamige album: In Balans. Op eigen wijze brengt zij met haar all-female band bestaande pop-soulnummers en nieuwe muziek. Een intieme avond uit met persoonlijke anekdotes en humor. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

'Rondje Doe Maar' in Theater Concordia
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Tributeband Rondje Doe Maar speelt alle grote hits van Doe Maar, zoals 'Sinds een dag of twee', 'Smoorverliefd' en 'De bom'. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zondag 26 maart

Checkpoint Theater - Vetter dan Ooit
13:00/16:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Checkpoint Theater is terug met de grootste, vetste, spectaculairste show ooit. Vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests. Het friet-schiet kanon, een drone en jongens tegen de meiden. Veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers voor iedereen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Kennismaken met nordic walking en rolskiën
13:00-15:00 Gouda, De Skihut, Groenhovenpark (ingang links achter het zwembad). Langlaufvereniging Gouda houdt kennismakingslessen nordic walking en rolskiën. De lessen duren 45 minuten. Vooraf aanmelden is verplicht op www.langlauf.nl. Aansluitend is het mogelijk om aan te melden voor een cursus voor beginners. Ook zijn er wekelijks trainingen vanuit De Skihut in het Groenhovenpark en wordt er regelmatig een tocht rond Gouda georganiseerd. Kosten rolskiën: tien euro per les voor volwassenen, vijf euro voor jeugd (10 tot 18 jaar). Kosten nordic walking en nordic sports: vijf euro. In april start weer een serie rolski-cursussen en nordicwalking-cursussen voor beginners, drie lessen wekelijks op hetzelfde tijdstip.

maandag 27 maart

Infopunt Digitale Zorg in ziekenhuis
14:00-18:00 Gouda, Groene Hart Ziekenhuis. Steeds meer mensen vinden het moeilijk om hun weg te vinden in de digitale omgeving van het ziekenhuis, de dokter en de apotheek. Het Taalhuis helpt. Iedere maandag van 14.00 tot 18.00 uur zitten in de hal van het Groene Hart Ziekenhuis vrijwilligers klaar voor het beantwoorden van vragen. Bijvoorbeeld: hoe log je in bij het patiëntenportaal van het ziekenhuis? Wat is er dan te zien in het portaal? Hoe werkt het? Hoe kun je afspraken en gegevens inzien en hoe werkt de chatfunctie? De hulp is gratis. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 28 maart

Computervragenuurtje in 't Govertje
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum ’t Govertje, Ouverturelaan 12. Van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:00-15:00 Gouda, bibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Spreekuur Taalhuis
13:00-15:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Antroposofie en persoonlijke ontwikkeling
20:00 Gouda, J.P. Thijsselaan 45. Lezing over Rudolf Steiner’s levensbeschouwing, bekend als Antroposofie. De nadruk ligt op de vraag: hoe kan de Antroposofie praktisch gezien bijdragen aan persoonlijke groei? Spreker Hans Notenboom is een deskundige en zeer vertrouwd met het werk van Steiner. De afgelopen 50 jaar verdiepte hij zich intens in diens levensbeschouwing, zowel door scholing, zelfstudie als door praktijkervaring. Kaarten kosten 20 euro. Meer info: www.debalzaal.nl.

The Legends ft. Michael Varekamp - Helden van Toen, met Tess Merlot en Wiboud Burkens
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Zanger/trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende programma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling Helden van Toen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 29 maart

Conny Janssen Danst - Framed
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In Framed observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Fred Delfgaauw - Broos
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Tijdens de coronacrisis liep Fred een half jaar mee met medewerkers in een zorginstelling. Met de verhalen die hij daar verzamelde maakte hij een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht. En tevens een eerbetoon aan degenen die hen de zorg bieden die ze nodig hebben. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 30 maart

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Blaudzun - NY-Rio-Berlin
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. NY-Rio-Berlin is een intiem vervolg op Blaudzuns zesde langspeler Lonely City Exit Wounds. De zanger en liedjesschrijver brengt met zijn vaste muzikanten zowel de songs van dit album, als ook het mooiste uit zijn eerdere werk, én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervolle uitvoeringen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Filmavond: King Richard
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Richard Williams is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis. Kaarten (à 9 euro ) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Esther Apituley e.a. - De Sprong van Nijinsky
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het verhaal van Nijinsky is er een van een obsessieve hang naar het sublieme. Een multidisciplinaire voorstelling als pleidooi voor het denken van het ondenkbare, het spel, de creatie, voor het zoeken naar de momenten dat je zweeft, en de angst voor de momenten om neer te komen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 31 maart

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Lebbis en Mattijs Verhallen - Het Toeval Wil
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar U u tegen mag zeggen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 1 april

Crea en vintage markt
9:30-16:30 Gouda, Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100. Op deze markt staan zestien deelnemers met vintage, brocante en zelfgemaakte producten: sieraden, haakwerk, stoffen artikelen, brooddeeg, mozaïek en nog veel meer. Entree is gratis.

Streekmuseum Reeuwijk weer open
13:00-17:00 Reeuwijk, Streekmuseum, Oudeweg 3. Streekmuseum Reeuwijk gaat weer open voor het publiek. Tijdens de wintersluiting is er veel geruimd vanwege de komende sloop van het houten noodgebouw. Ook is de authentieke boerderij uit 1907 voor een deel heringericht of aangepast. Open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag, 13.00-17.00 uur. Toegang: 5 euro p.p.; donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis.

Jeroen Bosch: humor en symboliek
13:30-16:30 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Duik met Judith Sluijter in de wereld van de 16e eeuwse schilder Jeroen Bosch. Ontdek hoe hij zijn tijd ver vooruit was en hoe humor en symboliek overal in zijn werk te vinden zijn. Uiteraard teken of schilder je vervolgens jouw eigen symbolische wezens. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Kosten: 37,50 euro. Aanmelden op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl. Wegens ziekte van de docent is deze workshop verplaatst naar 1 april.

Werkplaats op zaterdag - de ruimte in
14:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er voor kinderen ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind). Op 1 april gaan kinderen van 8 tot 12 jaar de ruimte in. Samen met Jan Wubbe en Celine gaan ze aan de slag met een space-uitdaging. Info: www.bibliotheekgouda.nl.

James Oesi speelt live in Sint-Jan
16:00-18:00 Gouda, Sint-Jan. Klassiek solobassist James Oesi geeft een optreden rondom de cellosuites van Johann Sebastian Bach en nieuw werk van voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.