Weldoeners gezocht

regio • Het KRO - NCRV-radioprogramma Bertop5 is opnieuw gestart met de verkiezing: 'Kan ik iets voor je doen?' Presentator Bert Kranenbarg gaat de komende maanden weer op zoek naar weldoeners die altijd voor anderen klaarstaan. Luisteraars uit Zuid-Holland worden opgeroepen om iemand op te geven. Aan het eind van dit jaar zet de vakjury de stille helden in het zonnetje.

Er zijn mensen die deze vraag regelmatig aan anderen stellen. Het lijkt een klein gebaar, toch is het bijzonder. Een buurman die altijd kookt voor buurtbewoners, een vrouw die verzorgende producten weggeeft aan vrouwen die hier geen geld voor hebben of een jongen die knuffels is gaan haken om patiënten in het ziekenhuis troost te kunnen bieden. Het radioprogramma BertOp5 wil deze mensen in het zonnetje zetten.

Duimpje omhoog

Elke week wordt een nieuwe weldoener in het zonnetje gezet. Zodra alle initiatieven bekend zijn kunnen NPO 5-luistetaars een duimpje omhoog uitdelen aan de verschillende initiatieven. De drie initiatieven met de meeste duimpjes, worden uitgenodigd in de finale-uitzending van ‘Kan ik iets voor je doen’. Tijdens een uitzending in het najaar kiest de vakjury samen met Bert Kranenbarg de stille held, die met een mooi bedrag zijn goede werk kan voortzetten. BertOp5 is elke maandag t/m donderdag van 16.00 tot 18.00 bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 te horen.

Je vrienden, familie, buren, collega's op bekenden opgeven? Het kan via de website van Radio 5.

q www.nporadio5.nl