Scootmobieldag Gouda uitgesteld

gouda • De eerste editie van Scootmobieldag Gouda zou dinsdag 21 maart plaatsvinden. Het bestuur van ScootmobielClub Gouda (SCG), heeft besloten om deze middag te annuleren vanwege de slechte weersomstandigheden en de gevolgen voor de veiligheid van de deelnemers. In april zal de Scootmobieldag alsnog plaatsvinden. 

“Als de klinkertjes op De Markt nat zijn, kan dat gladheid veroorzaken,” legt voorzitter Frans van Luit uit. “Een enkele bui is nog te overzien, maar tijdens het maken van de beslissing was de voorspelling 90 procent kans op regen. Het in het zonnetje zetten van de scootmobielrijders zou dan letterlijk in het water vallen.”

Het doel van de Scootmobieldag is om scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar vooral ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen. Er zou op de Markt van Gouda een professioneel scootmobielparkcours van ruim 100 meter uitgezet worden door Mango Mobility. Ook zou er een informatiemarkt zijn waar onder andere Fietsen alle Jaren, de ANWB, Sportpunt Gouda en veel andere organisaties zouden staan. 

"Niet getreurd, in april zal deze middag alsnog plaatsvinden,” aldus Frans Luit. De datum gaat aankomende week geprikt worden. Dit wordt gecommuniceerd via de media en het bestuur. Meer informatie via info@scootmobielclubgouda.nl of telefonisch via. 06 - 384 06 350.