• De plassenloop vond 18 maart plaats.
• De plassenloop vond 18 maart plaats. Foto: John Wijntjes

Gouds duo wint 69e Plassenloop

reeuwijk • De 69e editie van de hardloopwedstrijd die ieder jaar door atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk op de derde zaterdag in maart wordt georganiseerd, werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen door een atleet van AV Gouda. Martijn Klaasse won de wedstrijd over 15 kilometer in een tijd van 51:36 minuten, zijn clubgenote Daphne Lamboo mocht na afloop de hoogste trede van het erepodium bij de dames betreden (59:41 minuten).

Op zaterdag 18 maart 2023 was de parkeerplaats nabij Restaurant Paviljoen 't Reeuwijkse Hout en de surfclub weer als vanouds omgetoverd tot het start-/finishgebied van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop. Het krioelde er van de atleten, hun begeleiders/supporters en vrijwilligers. Alhoewel de winnaars in de diverse leeftijdscategorieën dit jaar niet meer werden uitgesplitst, bestond het deelnemersveld uit atleten van alle leeftijden. De jongste deelnemer was 4 jaar jong, maar 's middags liepen best een aantal fitte zeventig plussers ogenschijnlijk moeiteloos hun rondje rond de surfplas.

Zo kijken ongeveer 550 hardlopers terug op een mooie wedstrijd: op naar volgend jaar de 70e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop. Aanstaande zaterdag begint het atletiek baanseizoen op sportpark de Groene Zoom, de openingswedstrijd is de start van een druk 65 jarig jubileum seizoen.