Avondvierdaagse nu ook toegankelijk voor volwassenen

Na jarenlang zelf de avondvierdaagse gelopen te hebben op de basisschool, sprak het op 8 maart gepubliceerde artikel ‘Avondvierdaagse in een nieuw jasje: meer afstanden en nu ook voor volwassenen’ mij erg aan. Ik kan me nog goed herinneren dat ik me elk jaar weer verheugde om met de hele klas door de verschillende wijken van Gouda te lopen. Met de lekkere snoepzak waarvan we alle snoepjes persoonlijk hadden uitgezocht in de Kruidvat. Het was altijd echt een feestje.

In een eerder artikel uit 2020 bleek al dat er in 2022 een eenmalige verandering zou plaatsvinden waarbij er ook voor volwassenen een mogelijkheid was om mee te lopen met de Goudse avondvierdaagse. De reden hiervoor was het 750 jarige bestaan van onze stad Gouda.
Ik ben blij verrast om te lezen dat de organisatie heeft besloten om deze mogelijkheid te behouden. Zo kunnen nog meer mensen er van genieten.

In het artikel wordt ook aangegeven dat er sinds dit jaar meerdere keuzes zijn voor wat betreft de afstand van de wandelroutes. Zo kunnen de echte liefhebbers 15 kilometer per avond wandelen, terwijl er ook gekozen kan worden voor wandelroutes van 5 of 10 kilometer.

Ik vind het heel positief dat de organisatie in staat is om dit evenement, dat al zo lang bestaat, op deze manier voor nog meer mensen aantrekkelijk te maken. Ga vooral zo door!

Julia de Rooij, vwo 4 leerling van de csg Leo Vroman.


Golda zoekt boeken en platen

gouda • De Archeologische Vereniging Golda zoek voor de komende boeken- en platenmarkt (gepand voor Hemelvaartsdag) nog naar bruikbare boeken, cd's, lp's, singles en dvd's. Vooral Lp's en singles zijn zeer welkom. Met de opbrengst koopt de vereniging o.a. gereedschap en boeken voor de bibliotheek. Voor aanbod en info: 06-37543159 / 06-15451873. 


Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht

haastrecht • Donderdag 7 april is er weer een Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht tussen 13.30 en 16.00 uur. Inwoners kunnen kennismaken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zijn historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig.