Eindfase van de competitie: Olympia krijgt het benauwd

Sport

GOUDA • Olympia gaat een zeer moeilijke eindfase van de competitie tegemoet. De Goudse eersteklasser verloor in Amsterdam met 4-0 van hekkensluiter HBOK en is nu zelf drager van de rode lantaarn. De Gouwenaars zagen niet alleen HBOK een plek klimmen op de ranglijst; ook concurrent Monnickendam haalde met 1-5 uit tegen Montfoort SV’19 en greep drie kostbare punten. Olympia had eerder in het seizoen met 5-5 gelijkgespeeld tegen HBOK. In deze returnwedstrijd waren de Amsterdammers vooral schotvaardiger. Het wegsturen van trainer Juan Coto zorgde wellicht voor een schokeffect. Hij werd op interim-basis opgevolgd door Tijs Schipper. HBOK stond reeds na 5 minuten met 1-0 voor door een benutte strafschop van Jeffrey Bok. Hij scoorde vlak voor de pauze ook de 2-0. Na rust kreeg HBOK wederom een penalty toegewezen, die opnieuw het doel trof. Vlak voor tijd werd Olympia-doelman Mees van den Berg voor de vierde keer gepasseerd: 4-0. Olympia heeft nog acht competitieduels voor de boeg.