• Mannenkoor Gouda’s Liedertafel treedt donderdagavond 16 maart op in Nieuwerkerk aan den IJssel.
• Mannenkoor Gouda’s Liedertafel treedt donderdagavond 16 maart op in Nieuwerkerk aan den IJssel. Foto: aangeleverd

woensdag 15 maart

Meneer Monster - De Winter-Gruffalo
16:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Deze winter is De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie. Neem je muts en handschoenen mee en geniet van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. Een spannende fysieke slapstickvoorstelling, met sneeuwballengevecht na afloop! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Ladies Night: All Inclusive
19:30/20:00 Gouda, Cinema Gouda. Wanneer bij aankomst in een All Inclusive resort Sylvie aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit, te midden van zijn midlife crisis, maar moeilijk accepteren. Binnen de paradijselijke All Inclusive cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zijn grootste struikelblok, zichzelf. Geniet van een avondje uit compleet met drankje, hapjes, leuke stand en een goodiebag. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 16 maart

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Jubilerend mannenkoor 'on tour'
19:30 Nieuwerkerk a/d IJssel, Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A.Beijerinkstraat 53. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel viert dit jaar het 100-jarig bestaan o.a. met diverse concerten in de regio. Donderdag 16 maart is het koor te gast in Nieuwerkerk a/d IJssel, bij de eveneens jubilerende PCOB-afd. Zuidplas die haar 35 jarig jubileum viert. Het mannenkoor staat o.l.v. dirigent Han-Louis Meijer. Pianobegeleiding is door Femke de Graaf. Het koor brengt werken uit de Deutsche Messe van Fr. Schubert, Das Morgenrot van Verdi, Rivers of Babylon van F. Farian en verder moderne muziek zoals Wonderful World, If I only had Time en de bekende spiritual Jacob’s Ladder. Speciaal voor deze gelegenheid staat het Oekraïens volksliedje Revè ta Stochnjè op het programma. De toegang is gratis.

Regenboogcafé
20:00-22:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Iedere derde donderdag van de maand is er het Regenboogcafé in Cultuurhuis Garenspinnerij, in samenwerking met de Regenboog Alliantie. Mensen kunnen er elkaar ontmoeten, een drankje drinken, met elkaar in gesprek gaan, spelletjes spelen of wellicht gezamenlijk activiteiten organiseren. Uiteraard geeft het cultuurhuis een cultureel tintje aan deze avonden. De Regenboog Alliantie Gouda is belangenbehartiger voor Goudse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, intersekse, queer, aseksueel en iedereen die zich hier op een of andere manier in herkent (lhbtiqa+).

Hotel Modern en Arthur Sauer - Garnalen Verhalen
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Driehonderd garnalen spelen ploeterende mensjes in een komedie over de mensheid. Ze sporten, bedrijven wetenschap, streven, leven, beminnen en raken buiten zinnen. Garnalen Verhalen is een caleidoscopisch portret vol beduidende en onbeduidende momenten uit een mensenleven. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 17 maart

Nureyev - Je leeft zolang je danst, Jan Kooijman e.a.
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Jan Kooijman speelt balletlegende Rudolf Nureyev in deze voorstelling waar dans en toneel elkaar ontmoeten. Het gaat niet goed met Nureyev. Hij heeft AIDS en weet dat hij stervende is. La Bayadère is waarschijnlijk het laatste ballet waar hij ooit aan zal werken. Een afscheid van de dans. Een afscheid van het leven. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 18 maart

Gouds Film Festival
10:00-18:00 Gouda, Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmmakers. Een vakjury beoordeelt het werk en bepaalt wie naar huis gaat met de felbegeerde GFF-awards: de regisseursstoel voor ‘Beste Filmmaker’ en ‘Jong Talent’. Dit jaar is er ook een speciale categorie ‘Goudse Scholen’. In deze categorie presenteren leerlingen van Goudse scholen en cursisten van Cultuurhuis Garenspinnerij hun werk. Kaartverkoop/meer info: www.goudsfilmfestival.nl.

Gouds Film Festival
13:00-17:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34a. In de Garenspinnerij is er een gevarieerd programma tijdens het Gouds Film Festival. Vertoond worden films uit de categorieën Scholieren van Goudse basis- en middelbare scholen en cursisten van Cultuurhuis Garenspinnerij. De middag wordt geopend door het kindercollege en er is een mogelijkheid om vragen te stellen aan de juryleden. De presentatie is in handen van Annemiek Engelen, theaterdocent bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Gratis toegang voor kinderen, 2,50 euro voor volwassenen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudsfilmfestival.nl.

Werkplaats op zaterdag
14:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind). Op 18 maart zetten kinderen van 8 tot 12 jaar een eigen stopmotionfilm in elkaar. Stop motion is een manier om met het maken van foto’s en kleine bewegingen een animatie te maken. Meer informatie/aanmelden: www.bibliotheekgouda.nl/werkplaats.

zondag 19 maart

Rouwcafé Boek en Troost
15:00-17:00 Gouda, Ontmoetingscentrum van Noord, Lekkenburg 1. Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het Rouwcafé. Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Het thema van maart: Hoe ga je om met de reacties uit je omgeving? Wie een dierbare verloren heeft, heeft ook te maken met de reacties van mensen uit de eigen omgeving. Sommigen hebben direct een mening en steken die niet onder stoelen of banken. Daar moet je een weg in zien te vinden, maar hoe doe je dat? Kosten: 5 euro incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl.

dinsdag 21 maart

Computervragenuurtje in De Walvis
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1. Van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Spreekuur Taalhuis
13:00-15:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:00-15:00 Gouda, bibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

woensdag 22 maart

Kledingbeurs
9:30-12:30 Stolwijk, activiteitencentrum De Baanbreker, Kerspelpad 18. Kledingbeurs met tweedehands kinderkleding in maat 74 tot en met 176. Kleding inbrengen kan nog steeds. Van de opbrengst is 70% voor de verkoper en 30% gaat naar De Baanbreker. Dit bedrag is voor het activiteitencentrum om spelmateriaal aan te schaffen. Voor meer informatie: (0182) 346230 of baanbreker2@gemiva-svg.nl.

informatieavond MS en cognitie
20:00 Gouda, Groene Hart Ziekenhuis, Green Restaurant, Bleulandweg 10. Mensen met MS leven vaak met ernstige, progressieve lichamelijke klachten. Minder bekend (voor de omgeving) zijn de problemen met het denkvermogen (cognitie), waar op dit moment veel onderzoek naar wordt gedaan. Bij de MS vereniging Zuid-Holland oost rayon Gouda geven twee specialisten een presentatie over dit onderwerp: Prof. Dr. Hanneke Hulst, hoogleraar ‘Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte’ van de universiteit Leiden én Maureen van Dam Msc, promovendus bij Hanneke Hulst. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan via msregionaal@gmail.com.

The Royal Opera – Turandot
20:15 Gouda, Cinema Gouda. Live vanuit The Royal Opera House in Londen. Aan het hof van prinses Turandot worden aanbidders die haar raadsels niet weten op te lossen, op brute wijze omgebracht. Wanneer een mysterieuze prins een raadsel correct beantwoordt, heeft hij opeens alle macht in handen – en een glorieus geheim. De laatste opera van Puccini. Ook te zien als encore op zondag 2 april om 11.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 23 maart

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Mannenavond: John Wick 4
20:00 Gouda, Cinema Gouda. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen. Tickets inclusief een broodje bockworst en Grolsch Beugel. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

zaterdag 25 maart

Workshop Sound & Science, toveren met geluid
11:15-12:00/12:15-13:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Ga op de Muziek-Ontdekdag mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van elektronische geluiden, waar we alleen maar aan knopjes hoeven te draaien om klanken te maken, te vervormen en in beeld te brengen. Draai zelf aan de knoppen van de installaties van Musikarbeiter en maak zo zichtbaar hoe geluid eruit ziet. Ervaren, verwonderen en onderzoeken van elektronische klanken staan in deze muziektechnologie workshop centraal. Leeftijd: 7 t/m 13 jaar. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Werkplaats op zaterdag - paasspecial
14:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er voor kinderen ‘Werkplaatsen op zaterdag' in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind). Op 25 maart is er een Paasspecial met Natascha en ManHong, voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Meer informatie/aanmelden: www.bibliotheekgouda.nl/werkplaats.