Taalhuis en Rabobank starten Digimaatje: samen digitaal op weg

gouda • Taalhuis en Rabobank zijn gestart met Digimaatjes. Samen willen ze de mensen in Gouda digitaal vaardig(er) te maken. 

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank die vrijwillig klaarstaan voor mensen die online beter hun weg willen leren vinden. De mensen worden op afspraak een aantal keren persoonlijk begeleid. Zij krijgen zo in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met bijvoorbeeld digitale bankzaken. Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een-hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Men hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. Na maximaal 10 keer is het de bedoeling dat men zelfstandig verder kan. Het vergroot de zelfstandigheid van mensen en daarom werkt de Rabobank er graag aan mee.

Aanmelden kan bij het Taalhuis Gouda.Bel of app naar 06 – 51 82 93 63• Stuur een bericht naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl. Of kom langs bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in de bibliotheek aan Klein Amerika 20. Dat kan op dinsdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur en op donderdag tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Bij de aanmelding is het nodig om door te geven: naam, telefoonnummer, e-mailadres en wat men graag wil leren. Dan neemt een DigiMaatje daarna contact op om verder af te spreken.


Dieven aangehouden

alblasserdam/gouda • De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag in Alblasserdam twee mannen aan die ingebroken hadden in een bedrijfsauto. Na een melding van een mogelijke auto-inbraak wisten de agenten de witte bestelbus waarin de verdachten reden klem te rijden. In de bus vonden zij gereedschap dat gestolen was uit een bedrijfsauto. De twee mannen, van 22 en 29 jaar uit Gouda, werden vervolgens aangehouden.