Rotary Club: 800 boeken voor Boekfiets

gouda • Rotary Nederland bestaat 100 jaar. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op 28 januari werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar fietsestafette die in één jaar de 500 clubs in de zeven districten van Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden.

De clubs hebben van clublocatie naar clublocatie een route uitgezet langs fietspaden. Ieder weekend trekt de estafette van club naar club. Per club worden eigen activiteiten georganiseerd. In Midden Nederland wordt aandacht besteed aan het thema Onderwijs & Alfabetisering.

Aanpakken

Op 19 maart om 15:00 uur arriveert de fiets vanuit Waddinxveen bij de Chocoladefabriek in Gouda. De Gouden Spade, die symbool staat voor ‘aanpakken’, zal worden overhandigd aan Lia Donkers, de voorzitter van Rotary Club Gouda.

Juiste plek

Ook doneert Rotary Gouda 810 Dolfje Weerwolfje boeken aan de Boekfiets Gouda. De Boekfiets Gouda draagt bij aan taalrijke omgeving voor alle kinderen en zorgt samen met de Brede School dat de boeken op de juiste plek terecht komen. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal aanwezig zijn met een gedicht.

Op 25 maart gaat de fietsestafette weer verder. Rotary Gouda rijdt de bakfiets met de Gouden Spade dan naar de Rotaryclub Krimpenerwaard.

q   www.rotary.nl