• De verjaardag werd op 11 maart goed gevierd.
• De verjaardag werd op 11 maart goed gevierd. Foto: Jan van den Berg

Wijkvereniging Achterwillens jarig

gouda • Wijkvereniging Achterwillens is jarig en vierde zaterdag 11 maart haar 35-jarig bestaan. ’s Middags speelde blaaskapel Wilde Brazz en ’s avonds vermaakte Ab Stolk de vereniging met live muziek.

De Wijkvereniging Achterwillens is ontstaan in de jaren tachtig, toen nog geheel zonder eigen gebouw. Voor evenementen en feestavonden werd daarvoor een ander gebouw in Gouda afgehuurd. Op 10 maart 1988 werd de vereniging, na veel aandringen bij de gemeente Gouda, een wijkgebouw gegund. Het gebouw had eerst als bestemming een dependance voor de Wethouder Luidensschool. Nu is het gevestigd aan de Sluismeesterslag 4.

Vanaf die tijd is alles in een sneltreinvaart gegaan: veel gezinnen werden lid en allerlei activiteiten volgden zoals kindermiddagen, feestavondjes, biljarten, visclub en ga zo maar door. Intussen vierde de vereniging het 12,5-,25-, 30-jarig  en dan nu het 35-jarig bestaan.

Tot op de dag van vandaag is de vereniging nog steeds actief en de sociale betrokkenheid is nog altijd groot. De wijkvereniging organiseert nog steeds kaartavonden, darttoernooien en bingomiddagen. Ook heeft de wijkvereniging 5 dartteams die spelen in de dartfederatie van het Groene Hart (DFHGH). Geïnteresseerden kunnen altijd binnenlopen voor meer informatie.

q   www.wijkverenigingachterwillens.nl