Van Loon locatie: sloop officieel van start

gouda • De sloop van de Van Loonlocatie, aan de Ridder van Catsweg, ging op 9 maart 2023 officieel van start. Die dag werd de buitenmuur verwijderd. De bestaande gebouwen worden de komende weken gesloopt. 

Nadat de sloop is voltooid gaat Vastbouw in het tweede kwartaal van2023 starten met de bouw van de 172 woningen. Na een lange periode van voorbereiding en asbestsanering is met deze officiële handeling het project echt van start gegaan. Begonnen is met de sloop van de 3 bedrijfswoningen waarna ook het garagepand niet aan de sloophamer zal ontkomen. De luifel van het voormalige tankstation krijgt een nieuwe plek op het Ecopark van de gemeente. Ook worden de ondergrondse tanks van het voormalige Shellstation en een kleine bodemverontreiniging verwijderd. 

Hergebruik

De vrijkomende materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt op de locatie. Het vrijkomende puin zal op locatie worden gebroken om te gaan dienen als wegfundering. Dit scheelt een fors aantal vrachtwagenbewegingen. Niet alleen duurzaam maar zeker ook goed voor de verkeersveiligheid, laat Vastbouw weten. 

Omleiding

Vastbouw heeft er in nauw overleg met de gemeente daarom voor gekozen om het langs de locatie aanwezige voet/fietspad tijdens de bouw van het project buiten gebruik te stellen. Voorvoetgangers en fietsers wordt een omleidingsroute ingesteld. 

Vastbouw Vastgoedontwikkeling en Woonpartners Midden-Holland verwachten dat de sloopwerkzaamheden ongeveer 8 weken in beslag zullen nemen. Na de sloop zal Vastbouw starten met de bouwwerkzaamheden die 2,5 jaar in beslag zullen nemen. In het project ‘Wonen van Loon’ komen 86 koopappartementen waarvan de eerste 40 nu in verkoop zijn. De koopappartementen hebben een woonoppervlakte variërend van 64 tot 126 m2 woonoppervlakte. 

Later volgt de verhuur van de 43 middeldure huurappartementen door StienstraWonen. Woonpartners Midden-Holland gaat 43 sociale huurappartementen verhuren.