• Tessa voor de kassa van haar winkel The Gouda Shop.
• Tessa voor de kassa van haar winkel The Gouda Shop. Foto: Hester Hage

The Gouda Shop sluit deuren

gouda • Binnenkort sluit eigenaar Tessa Halm de deuren van The Gouda Shop. Vier jaar lang runde ze de winkel in haar eentje, maar de druk werd haar teveel. "Het vraagt zo ontzettend veel van je, als je het alleen moet doen", vertelt Tessa.         Tessa begon de winkel uit liefde voor de stad. "Bijna alle producten in de winkel zijn typisch Gouds, door een Gouwenaar gemaakt of zijn op een andere manier verbonden aan de stad." Een week geleden moest ze de winkel tijdelijk sluiten door ziekte. "Ik heb ook andere uitdagingen op het gebied van gezondheid, daardoor besefte ik dat het in de toekomst vaker kan gebeuren dat ik niet naar de winkel kan. Daarom heb ik vorige week de knoop doorgehakt."

Maar het ondernemersbloed blijft door haar aderen stromen: de winkel gaat verder als online webshop en Tessa zal te zien zijn op verschillende Goudse Markten. Én ze staat open voor nieuwe Gouda-gerelateerde speciale projecten. "Dat klinkt vaag, maar ik sta overal voor open. Door de winkel heb ik veel mensen leren kennen. Ik heb er vertrouwen in, ik zie wel wat er gebeurd."

De laatste dag van de ‘stenen' winkel zal op 22 april zijn. Iedereen die nog echte Goudse artikelen wil kopen, kan daar de komende weken nog terecht. Daarna zal het via de webshop te bestellen zijn.

q www.thegoudashop.nl