Jeugdgroep aangehouden na reeks mishandelingen en straatroven in Gouda

gouda • De politie heeft op dinsdag 7 maart en woensdag 8 maart een groep verdachten aangehouden. Het gaat om vijf minderjarige verdachten en een 18-jarige. Ze horen bij een groep die door de politie verdacht wordt van een reeks mishandelingen en straatroven. In de periode van november 2022 tot februari 2023 vonden meerdere mishandelingen en straatroven plaats in het centrum en de Korte Akkeren. Enkele slachtoffers liepen daarbij letsel op. Bij de misdrijven waren ook jonge verdachten tussen de 14 en de 16 jaar oud betrokken. De politie heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende misdrijven in Gouda. Dit leidde deze week tot de aanhouding van in totaal zes verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Bijeenkomst dementie en het levenseinde

reeuwijk •  De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) organiseert een informatiebijeenkomst in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk op 21 maart 2023. Met als thema hoe je bij dementie zelf regie kunt houden over het levenseinde. Op de bijeenkomst leggen medewerkers en vrijwilligers van de NVVE álle mogelijkheden uit om zelf regie te kunnen houden op het levenseinde. Op het programma staan de korte documentaire Nu weet ik het nog met nagesprek en een lezing. Er is ruimte voor het beantwoorden van vragen. Ook is er een informatietafel met brochures en informatie over (digitale) wilsverklaringen.

Inschrijven via de website www.nvve.nl/reeuwijk. Start: 14.00 uur (inloop 13.30 uur) tot ongeveer 17.30 uur. Toegang is gratis.