Een paasontbijt dat eerder werd georganiseerd.
Een paasontbijt dat eerder werd georganiseerd. Foto: Aangeleverd

Paasontbijt Markt: grootste ooit

gouda • Bij het traditionele paasontbijt is dit jaar plaats voor meer dan 2000 mensen. Ook zijn er picknickplaatsen. Dat is een verdubbeling van het aantal zitplaatsen in de vorige jaren. 

Het thema voor dit jaar is Het Groene Hart. ‘Dat zegt iets over de streek en het feit dat de regio welkom is', laat de organisatie weten. ‘Maar het zegt ook iets over groen denken, je hart op groen zetten en elkaar zien.’ Het doel van het paasontbijt is dan ook: elkaar ontmoeten. Tijdens het ontbijt is er muziek van onder andere het Leger des Heils, er zijn verhalenvertellers en er wordt gewerkt aan een knusse streek-en-goede-doelenmarkt. Het is dit jaar de achtste editie van het paasontbijt. Vorig jaar werd Gouda en het paasontbijt uitgeroepen tot één van de 25 meest aantrekkelijke plekken wereldwijd om te bezoeken. 

Het ontbijt wordt georganiseerd door stichting Samma, met medewerking van vrijwilligersteams uit kerken en andere organisaties in Gouda. Ze werken samen met de samenwerkende winkeliers (SBG), de GoudApot, diverse kerken en individuele sponsors.

Het paasontbijt begint om 10.30 uur op maandag 10 april (Tweede Paasdag) op de Markt in Gouda. Iedereen is welkom en kan gratis aanschuiven, aanmelden hoeft niet.

q  www.paasontbijtgouda.nl