• De organisatie van de avondvierdaagse.
• De organisatie van de avondvierdaagse. Foto: Jan van den Berg

Avondvierdaagse in een nieuw jasje

gouda • Wat eerst de Jeugdavondvierdaagse Gouda was, wordt nu Avondvierdaagse Gouda. Een andere opzet: voor jong en oud, en met drie verschillende afstanden.

In 2022 zag de avondvierdaagse, in het kader van de verjaardag van de stad, er voor het eerst in jaren anders uit. De vijf kilometer werd toegankelijk voor iedereen, en het werd mogelijk om tien kilometer te wandelen. 

"Door de vele positieve reacties, met name over de afstand van tien kilometer, heeft de organisatie besloten om de oude 'grote' avondvierdaagse weer nieuw leven in te blazen", vertelt Linda Verschut, een van de organisatoren. Het is, naast 2022, meer dan twintig jaar geleden dat het zo groots werd aangepakt. "Het wordt dan ook een ouderwets gezellige avond", vertelt Linda. 

Meer afstanden

Op 23, 24, 25 en 26 mei 2023 organiseert de Avondvierdaagse Gouda met maar liefst drie afstanden; de vijf, de tien en de vijftien kilometer. Deze afstanden zullen voor iedereen toegankelijk zijn, van vier tot honderd jaar, mindervalide, individueel of in groepsverband. En het is gratis voor een ieder met Rotterdampas.

Uitdaging 

"Het zal een uitdaging worden, maar daar deinzen wij niet voor terug", vertelt Linda. Dit jaar is er een nieuw team gestart. "We gaan dit jaar door met een jonger team, en dat is in lijn met Geef Gouda Door. Dit hadden we precies nodig. Met het uitbreiden van het organisatieteam, de grote groep enthousiaste vrijwilligers maar ook de vele sponsoren, een strakke nieuwe website en een nieuw Gouds logo gaan we letterlijk in een nieuw jasje voor een groter en voor een ieder toegankelijk wandelevenement." 

De inschrijving start op maandagavond 3 april vanaf 17.30 tot 19.30 bij 24Service aan de Marconistraat 2 in Gouda. Voor deelnemende groepen aan de vijf kilometer zal ouderwets geloot worden voor de te wandelen groepsvolgorde.

Meer informatie op de website.

q  www.avondvierdaagsegouda.nl