Afbeelding

Vijf Goudse schoolteams naar halve finale NK Schooldammen

Algemeen

GOUDA • Meer dan twintig schoolteams (viertallen) namen zaterdag in het gebouw van scholengemeenschap De Goudse Waarden deel aan het provinciaal kampioenschap schooldammen. Er werd gepeeld in twee categorieën: groepen 5-6 (welpen) en de groepen 7-8 (junioren).        

Het welpenteam van de Graaf Jan van Nassau uit Gouda moest genoegen nemen met een plek na de top 3. Deze vierde plaats en de zesde plaats van de Johannes Calvijnschool, eveneens uit Gouda, waren voldoende voor plaatsing voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap. De Regenboog uit Reeuwijk eindigde bij de welpen op de eerste plaats. 

Bij de pupillen streden de dammers van de Johannes Calvijnschool en de Graaf Jan van Nassauschool om de bovenste plaatsen. Na zeven ronden werd de eindstand opgemaakt en deze Goudse schoolteams legden beslag op respectievelijk de derde en de tweede plaats. Een tweede team van de Graaf Jan van Nassauschool wist de zesde plaats te bemachtigen. Totaal drie pupillenteams van scholen uit Gouda mogen naar de halve finale. Bij de pupillen behaalde de Bernadetteschool uit Naaldwijk het kampioenschap.

De halve finale van het NK-schooldammen wordt gespeeld op 15 april.