Goudse Kruiswegstaties in Passie concerten

gouda/regio • De Goudse Kruiswegstaties hebben de Goudse Sint Jan verlaten voor een bijzondere bijdrage in de Passie concerten Ecce Homo. Op zaterdag 18 maart om 20.00 uur en zondag 19 maart om 16.00 uur vindt in de Kloosterkerk Den Haag de landelijke première plaats van de nieuw, op klassieke muziek, gecomponeerde Passie: Ecce Homo. 

Tijdens de uitvoering worden videobewerkingen vertoond, geïnspireerd op de staties. De originele werken worden gelijktijdig tentoongesteld. Op 18 maart wordt de uitvoering ingeleid door Paul van Vliet, die zijn hele leven op bijzondere wijze met de Kloosterkerk verbonden is. Toegangskaarten zijn te krijgen via www.melange.nu 

De landelijke première Ecce Homo ‘Zie de mens’, is van de Nederlandse componist Geert Christenhusz (1949). Christenhusz componeerde in hedendaagse stijl aansprekende muziek op een Duitse tekst van Gerrit Bleumink in 10 muzikale stillevens voor gemengd koor, verbonden door orgelintermezzo’s. 

Op initiatief van de Gemeenschap van Haagse kerken en de Duits Protestantse Kerk is een wandel/bezinningstocht samengesteld, genaamd Kruisweg 2023. Vanaf 5 maart is voor deze tocht een moderne "Actionbound” uitgezet waarbij kunsthistorisch gedenkwaardige plekken in Den Haag worden aangedaan.

Samenwerking

Ecce Homo is een productie van Muziektheater Bureau Mélange in samenwerking met de Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda. De productieleiding is in handen van Annet Meijerink-Nijhuis. 

q  www.melange.nu