• Pontje KORNE.
• Pontje KORNE. Foto: Aangeleverd

Zusje voor pontje GEIN: pontje KORNE

gouda • Het pontje GEIN van GOUDasfalt heeft versterking gekregen van pontje KORNE. Waar GEIN haar naam dankt aan een riviertje bij Amsterdam, is het zusterschip KORNE vernoemd naar een riviertje in de Betuwe. Jaarlijks varen ruim 10.000 mensen met de pont van de stad naar de overkant voor een bezoek aan GOUDasfalt of een wandeling in de Krimpenerwaard.

Werner Trooster, secretaris van het bestuur GOUDasfalt: “De GEIN is na zes jaar heen en weer varen aan groot onderhoud toe. Er is het nodige laswerk te doen aan het onderwaterschip. Ook wordt er nagedacht om GEIN een elektrische voorstuwing te geven”, licht Trooster toe. 

“KORNE kan in de tussentijd de dienst van GEIN overnemen.” Met twee pontjes kan GOUDasfalt straks beter garanderen dat er steeds een pont beschikbaar is voor de overtochten. “In het komend seizoen zijn er tal van festivals en andere activiteiten op GOUDasfalt. Ook verwachten we extra aanloop als in het voorjaar het restaurant bij het strand weer open is. Een goede verbinding met de stad is erg belangrijk.”

De bemanning van de pontjes bestaat uit vrijwilligers. “We hebben een enthousiaste groep schippers die in diensten van twee uur zorgen voor een veilige overtocht”, vertelt Aad Koene, coördinator van de pontjes. Als de GEIN na de grote onderhoudsbeurt weer vaarklaar is, kunnen we misschien wel met twee pontjes gaan varen”, mijmert Aad. “Dan hebben we wel extra vrijwilligers nodig die als schipper of maatje op de pontjes willen varen. Wie dat leuk lijkt, kan zich melden bij vrijwilligers@goudasfalt.nl.” 

De veerdienst vaart tot 1 april in het weekend van 12:00 tot 18:00 uur. Vanaf 1 april wordt er gevaren op vrijdag van 16:00 tot 18:00, zaterdag van 12:00 tot 24:00 en op zondag van 12:00 tot 20:00 uur. Bij evenementen gelden er afwijkende vaartijden, te zien op www.goudasfalt.nl en social media. De overtocht kost 1 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar, honden en fietsen gratis.