Rectificatie artikel Ronssehof

gouda • In het artikel van 14 februari (Kontakt-uitgave 15 februari) wordt gesproken over dat Ronssehof geen vergoeding krijgt voor Zorg en Welzijn en daarom vrijwilligers nodig heeft. Dit is een misverstand: Er is wel degelijk een bekostiging voor goede en voldoende zorgmedewerkers en dus zorg.

Alleen betreffende welzijn is er verschil in wat door het Zorgkantoor bekostigd krijgt. Voor ouderen die afhankelijk zijn van Wonen en Zorg en dan ook in een zorgcentrum wonen, zit welzijn voor een deel in hun zorgpakket. Dat is anders voor ouderen die revalideren om weer terug te keren naar huis na bijvoorbeeld een operatie. Bij deze laatste groep zit in de zorgbekostiging geen Welzijn. Zij kunnen wel meedoen aan de centrale activiteiten die in Ronssehof worden georganiseerd, waarvan een deel tegen een betaling. 

Het is belangrijk dat revalidanten niet alleen maar wachten tussen de therapieën door, maar ook juist in die tussentijd doen wat kan om snel en goed te revalideren. Dat kan zijn door een hobby op te pakken of sociale interactie. Met dit inzicht is Welzijn betrokken bij het project ‘Alles Is Revalidatie' dat onlangs in Ronssehof is gestart. Dat heeft er voor gezorgd dat er ook huiskamers gerealiseerd zijn op de 7 revalidatie afdelingen en er nu alle huiskamers mooie nieuwe meubels hebben. Dit zijn ontmoetingsplekken waar medewerkers samen met vrijwilligers en bewoner of revalidant gekeken kan worden wat zij/hij fijn of leuk vindt om te doen. Dat kan zijn de krant doornemen of samen een kopje koffie, extra oefeningen doen, maar ook sjoelen, bakken, en ga zo door. De vrijwilligers worden hierbij gecoacht door de activiteitenbegeleiders en coördinator vrijwilligers.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen contact opnemen met Annemieke Tiggelman, coördinator vrijwilligers en welzijn van Ronssehof: 0182-562000 of annemieke.tiggelman@zorgpartners.nl