• Ozzy.
• Ozzy. Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Heer op leeftijd Ozzy zoekt huis

gouda • De 12-jarige Ozzy kwam een beetje kwakkelend binnen bij het opvangcentrum. Toen hij wat wiebelig rondliep en wat vreemde bewegingen ging maken met zijn kopje, bleek dat hij een fikse middenoorontsteking had. En dus moest hij aan een kuurtje, kreeg pijnstilling en oorspoelingen.

Menig kat wordt niet vrolijk van al dat gefrutsel aan het lijf, maar Ozzy, optimistisch als hij is, vond het allemaal maar prima. Inmiddels zijn z’n oortjes weer in orde. Hij is dol op kroelen en altijd blij, vertellen zijn verzorgers. 

Nu zoekt deze kater huis waar hij de enige kat is. Het is niet bekend hoe hij op honden reageert. Met oudere kinderen kan hij wel overweg, hoe hij op kleine kinderen reageert, is niet bekend. 

Frisse neus

Hij heeft wat staar en kort geleden hebben we een bloedonderzoek uit laten voeren. Hieruit is gebleken dat hij een te snel werkende schildklier zou hebben. Momenteel krijgt hij hier medicatie voor. Het is nog even de vraag of het de dosering blijft die hij nu krijgt, of dat het mogelijk toch iets hoger zou moeten zijn. Het instellen kan soms even duren en hiervoor kan hij nog een extra dierenartsbezoek voor nodig hebben. 

Ozzy haalt graag een frisse neus in de tuin, hij zou het daarom waarderen als er ook een buiten in zijn nieuwe huis is.

q  www.dierenbescherming.nl