• Kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool.
• Kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool. Foto: Aangeleverd

Kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool klussen voor kinderen in Oekraïne: 181 rugtassen gevuld

Algemeen

GOUDA • De afgelopen weken zijn veel kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool in Gouda actief geweest voor kinderen in Oekraïne. De leerlingen deden allerlei klusjes en hielden een kluskaart bij. Met iedere volle kluskaart kon een rugtas met inhoud worden gekocht, die naar Oekraïne werd gebracht. De opbrengst was maar liefst 5802,12 euro. 

Er werden 181 rugtassen gevuld worden met veel praktische spullen; een dekentje, een muts, handschoenen, lekkernijen en wat speelgoed. De kinderen hebben ook een tekening gemaakt op een kaart voor de kinderen in Oekraïne. En er ging een boekje over de geschiedenis van Job in de tas.

Vrijwilligers uit de Goudse Gereformeerde Gemeente brachten de rugtassen zelf op de scholen in de stad Kremenets, waar al lange tijd contacten mee zijn. Er werden vorige week in totaal 350 tassen en andere hulpgoederen gebracht door de organisatie. Ze werden op verschillende scholen worden uitgedeeld. Ook is er een tehuis met wezen en gehandicapte kinderen worden bezocht.

“Het was mooi om te zien hoe de kinderen hielpen met het afvullen van de dozen en het inpakken van de schooltassen. Ja ze hebben zelfs geholpen met het vullen van de bus,” aldus de organisatie. “Op vrijdag 1 juli vertrekken we opnieuw met hulpgoederen voor Oekraïne.” 

Bekijk hier de Facebook van Incident Catering for Refugees, de organisatie die de spullen wegbracht.