Sloop van Loonlocatie van start

gouda • De bouw van 172 woningen op de Van Loonlocatie, aan de Ridder van Catsweg, gaat in het tweede kwartaal dit jaar beginnen. Dat meldt vastgoedontwikkelaar Vastbouw Vastgoedontwikkeling. 

Daarvoor moet eerst de huidige opstallen worden gesloopt, hier zal op 9 maart het officiële startsein voor worden gegeven.

Ook worden de ondergrondse tanks van het voormalige Shellstation en een kleine bodemverontreiniging verwijderd, schrijft de ontwikkelaar. 

Vrijgegeven

De afgelopen weken is de firma Kruiswijk al druk bezig geweest met het verwijderen van de aanwezige asbest in de panden. Nu de locatie is vrijgegeven kunnen ze starten met de sloop. 

Er is voor gekozen om zoveel mogelijk vrijkomende materialen te hergebruiken op de locatie. Het vrijkomende puin zal op locatie worden gebroken om te gaan dienen als wegfundering. Dit scheelt een fors aantal vrachtwagenbewegingen. Niet alleen duurzaam maar zeker ook goed voor de verkeersveiligheid, aldus Vastbouw.

Niet in gebruik

Het langs de locatie aanwezige voet/fietspad zal tijdens de bouw van het project niet te gebruiken zijn. Voorvoetgangers en fietsers worden een omleidingsroute ingesteld. 

8 weken

'We verwachten dat de sloopwerkzaamheden ongeveer 8 weken in beslag zullen nemen. Na de sloop zal Vastbouw starten met de bouwwerkzaamheden die 2,5 jaar in beslag zullen nemen,' schrijft de ontwikkelaar.