Cursus 'Abstracte Kunst tot Magisch-Realisme'

haastrecht • Samen met cultuurwetenschapper drs. Hoo Man Chan heeft Stichting Haastrechtse Kring een tweetal middagen samengesteld die in het teken zullen staan van de beginperiode van de Nederlandse moderne kunst met als titel  “Abstracte kunst tot Magisch-Realisme”. 

Deze cursusmiddagen open voor een ieder die geïnteresseerd is in met name de geschiedenis en de ontwikkeling van de Nederlandse moderne kunst.

De cursus vindt plaats op maandag middagen 20 en 27 maart in het “Raedthuys”  van Haastrecht. Deelname voor beide middagen is 45 euro, voor donateurs 40 euro. De starttijd is 14.00. Inschrijven kan via de website. 

q  www.haastrechtsekring.nl


Korenfestival Zang vanuit het Groene Hart

bodegraven • In Evertshuis in Bodegraven vindt zaterdag 11 maart het korenfestival  Zang vanuit het Groene hart plaats. Het aanbod is zeer gevarieerd: van religieus en klassiek, tot shanty, pop, volksliederen en een kinderkoor.

Bijna 400 zangers treden zaterdag 11 maart op in het Evertshuis tussen 10.30 en 16.30 uur. Alle koren zingen 20 minuten in de theaterzaal en geven ook een optreden in de foyer. Aan het einde van de dag is er een bijzondere slotmanifestatie, waar honderden koorleden samen zingen met het publiek. 

Dit evenement wordt georganiseerd door het Evertshuis in samenwerking met Lucienne de Valk.

Het festival is van 10.30 tot 16.30, de toegang is gratis. 

Gratis toegang

q  www.evertshuis.nl