Afbeelding
Foto: Gerrit Schinkel

Gerrit Visser winnaar open kampioenschap Groene Hart

gouda • Gerrit Visser uit Hazerswoude-Dorp kwam juichend als eerste over de eindstreep bij de Open Kampioenschap van het Groene Hart, dat zondag 26 februari plaatsvond. De rappe Gouwenaar Stephen de Vries, ook van GRTC Excelsior, werd 2e door in de sprint Henk de Jong uit Nieuwveen te verslaan.

De openingskoers in Gouda werd zondag niet wat het organiserende GRTC Excelsior ervan had verwacht. Wegens gebrek aan belangstelling geen dames 15+, amateurs, junioren, belofte- en eliterenners aan de start bij het 7e Open Kampioenschap van het Groene Hart. Alleen de koers voor de categorie sportklasse, startlicentie ging door. Even over 11.00 uur werden 40 renners ‘weggeschoten’. Het was koud, net boven het vriespunt, en er stond een frisse wind, maar de renners probeerden het handjevol toeschouwers toch te vermaken. Na een kwartier vormde zich een groepje van 10 man en dat groepje ging in na 1 uur de laatste vijf ronden strijden om de titel. Ter verhoging van de sfeer werd de bekende finishtune van de Tour de France opgezet. In de laatste ronde demarreerde Excelsiorrenner Gerrit Visser en haalde als eerste de eindstreep.   

De 27 jarige visueel gehandicapte Gouwenaar Stephan de Vries werd in 2015 op de tandem met piloot Patrick Bos wereldkampioen achtervolging op de baan. Op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 behaalde hij, ook met piloot Patrick Bos, een bronzen medaille. De volgende Paralympische Spelen worden volgend jaar in Parijs gehouden. Stephen de Vries hoopt hieraan deel te nemen, maar hij moet zich er dit jaar nog wel voor zien te plaatsen. Het grootste probleem voor Stephen is dat hij (nog) geen goede piloot heeft. “Maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken”. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijden zijn in mei (Oostende) en augustus (Glasgow). En daarna zijn er volgens de Vries ook nog mogelijkheden. Hij blijft optimistisch.

Gerrit Schinkel