Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fay en Cas naar finale voorlezen

gouda • De voorleeskampioenen van de Goudse scholen (Cyril, Tom, Vive, Dey, Cas, Koen, Dolores, Linda, Marcelina, Amal, Fay, Eva, Isabel, Bo en Fenna) gingen op 22 februari de strijd met elkaar aan in de bibliotheek Gouda. Een jury, bestaande uit kinderboekenschrijver Marte Jongbloed, Noaemi Horbach van boekhandel Verkaaik en Ellen Moen van de bibliotheek Gouda bepaalde wie doorgaan naar de regionale ronde op 8 maart.

Dat zijn Fay (Basisschool De Bijenkorf) en Cas (St Aloysius)! De jury, die bestond uit kinderboekenschrijver Marte Jongbloed, Noaemi Horbach van boekhandel Verkaaik en Ellen Moen van de bibliotheek Gouda, vertelde over Fay: ze heeft een heel goede inleiding gehouden, is goed verstaanbaar, gebruikte haar stem heel goed, maakte contact met de zaal en had een spannend stukje gekozen mét cliffhanger. Over Cas zei de jury: hij heeft een heel goede intonatie en is prettig om naar te luisteren. Hij nam ons mee in het verhaal en maakte gebruik van tempowisselingen. Hij heeft een goed fragment gekozen om voor te lezen.

Op 24 mei is de landelijke finale in Utrecht waarin de 12 provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023' strijden. De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. Dit jaar is de 30ste editie.