• Buurtbewoners tijdens Soep op de Stoep.
• Buurtbewoners tijdens Soep op de Stoep. Foto: aangeleverd

Actie ‘Soep op de Stoep' verbindt

gouda • Zevendertig buurten in Gouda deden afgelopen week mee met de actie ‘Soep op de Stoep, Kom over de drempel’ van Gouda Bruist. Zij ontvingen via de actie een pakket met alle ingrediënten om een grote pan soep te maken voor en met buurtgenoten. 

Volgens Arie Jan van de Wetering van Gouda Bruist was het concept simpel: "Samen een soeppakket halen, samen soep maken, samen soep eten en wellicht zelfs samen de afwas doen. Veel buren spreken elkaar niet of nauwelijks en door af en toe iets leuks samen te doen, ontstaat er meer onderling contact. Met deze, en verschillende andere acties door het jaar heen, stimuleren we dit.”
Kim uit de Nansenstraat deed mee. "Het is fijn dat er zo'n initiatief is dat stimuleert enorm om samen iets te gaan doen. We hebben dit echt samen gedaan, met jong en oud”, vertelt ze. Uit de Dercksenstraat kwam bericht van Olga: "Samen met een buurvrouw hebben we staan koken, eind van de middag kwam de buurt in mijn voortuin voor een heerlijk soepje. Een geslaagde actie van Gouda Bruist.”
"Zo'n ontmoeting levert meer op dan alleen gezelligheid”, geeft Arie Jan aan. Zijn zoontje speelde de dag erna met een jongetje uit de buurt waar hij nog niet eerder mee speelde. "Iedere Gouwenaar kan meedoen met zijn of haar buurt. We hopen dat steeds meer bewoners uit dezelfde buurt meer voor en met elkaar betekenen in deze stad.”