Start nieuwe valpreventietraining

gouda • SPORT•GOUDA start opnieuw met de training valpreventie ‘Stevig op de been’. Het doel? Ouderen mobiel en in beweging te houden, om hen over valangst heen te helpen en het vallen in de toekomst te voorkomen. 

Bewegen, belangrijk voor jong en oud. Maar helaas is dit voor ouderen niet altijd meer vanzelfsprekend. Ervaring leert dat ouderen vaak niet meer deelnemen aan beweegactiviteiten uit angst om te vallen. Een (bijna) val veroorzaakt onzekerheid en spanning, waardoor bepaalde situaties of activiteiten vermeden worden. Dit heeft grote gevolgen, fysiek, maar ook mentaal. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid. 

Stevig op de been

SPORT•GOUDA start op dinsdag 7 maart met een nieuwe 5-weekse training, in samenwerking met Goudse zorgaanbieders. Deelnemers leren tijdens de training ‘Stevig op de been’ onder andere de risicofactoren in te schatten en te vermijden. De training zorgt voor verbetering van de algehele conditie en mobiliteit. Tenslotte wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen, ontspanning en afname van valangst bij de deelnemers. 

De training is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn. ‘Stevig op de been' is een opstaptraining van 5 keer. Na de training zijn de deelnemers in staat om zich aan te sluiten bij reguliere beweegactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de seniorenactiviteiten van SPORT•GOUDA. De training is op dinsdag 7, 14, 21, 28 maart en 4 april 2023 van 10:00 - 11:00 uur in Sporthal de Zebra. Kosten zijn 10 euro voor 5 bijeenkomsten. Inschrijven en informatie via Sabine via inschrijven@sportpuntgouda.nl of 0182-590 910