Lezingen bij de Weerclub Gouda

gouda • De Weerclub Gouda houdt op maandag 20 maart een publieksavond met 2 lezingen.

'Stormchasen in Amerika' (20.00), door Bert van Dijk - Weerfotograaf en stormchaser.

We gaan mee op jacht naar grote buien. Wat komt er bij kijken en hoe ga je te werk. Hoe gevaarlijk is het en komt zwaar weer vaker voor? Hoe ontstaat zo’n explosieve weersituatie en waarom moet je daarvoor in Tornado Alley zijn? Natuurlijk laat hij foto’s en bewegende beelden zien van (onweers)buien (supercells) en zelfs tornado’s. Hou je goed vast in je stoel!

'De poolexpeditie van 1882/1883' (21.15), door Kees Dekker - Oud-hoofdmeteoroloog KNMI.

In de zomer van 1882 vertrok het expeditieschip met 10 Nederlandse expeditieleden vanuit Amsterdam naar noord-Siberië om daar een jaar lang wetenschappelijk onderzoek te doen. Het schip vergaat door kruiend ijs. Na een moeizame terugtocht kwamen ze in de herfst van 1883 terug in Nederland en werden als helden ontvangen. Heel veel over deze expeditie is bewaard gebleven. Prachtige foto’s, brieven en krantenverslagen.

De lezingen vinden plaats op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden aan de Bloemendaalseweg 34-A. Entree is 10 euro. Verplichte aanmelding via info@weerclubgouda.nl Parkeren kan aan de Hugo de Vrieslaan of Tweede Papaverhof (ongeveer 3 minuten loopafstand van de kinderboerderij).

q  www.weerclubgouda.nl