• Knor.
• Knor. Foto: aangeleverd

Kinderfilms in de voorjaarsvakantie

gouda • In de voorjaarsvakantie vertoont Filmhuis Gouda voor de allerkleinsten én hun (groot)ouders de animatiefilm Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland.

De derde animatiefilm over Ernest & Celéstine weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek. Ernest & Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland.

Zaterdag 25/2, 11.00 uur;  maandag 27/2, 13.30 uur; woensdag 1/3, 13.30 uur; zondag 5/3, 14.00 uur.

Wegens het succes in de kerstvakantie op herhaling in het filmhuis te zien: Knor. Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Zondag 26/2, 14.00 uur; dinsdag 28/2, 13.30 uur; donderdag 2/3,11.00 uur; vrijdag 3/3, 13.30 uur.