• Culturele avond in de Garenspinnerij.
• Culturele avond in de Garenspinnerij. Foto: Mariette Lock

Culturele rijkdom in ons midden: muzikale avond in de Garenspinnerij

gouda • In de Garenspinnerij vond donderdag 16 februari een culturele avond plaats. Een succes: de zaal was uitverkocht. Mensen uit verschillende culturen, wonend in Gouda en omgeving, lieten het publiek genieten van muziek en zang uit hun land van herkomst. 

Zo was er uit Oekraïne klassiek pianospel door Viktoria en zong zangeres Liza over haar thuisland. De Palestijnse Syriër Kamal las zijn zelfgeschreven gedichten in het Nederlands voor, Braziliaan Sylvinho blies op zijn hoorn, de familie Ocheng bracht Oegandese liedjes ten gehore en er was kleurrijke Afrikaanse kleding te bewonderen uit Congo en Liberia. 

Ode

Na de pauze stond Syrië centraal en bracht Fadi zijn ode aan Damascus met zang en spel op de oed (snaarinstrument). Mohamad maakte muziek op de saz (snaarinstrument) en zangeres Lien bezong haar andere liefde. 

Op de achtergrond werden beelden getoond van het land van herkomst van de artiest. De avond werd besloten met het gezamenlijk zingen van We are the world, een oude hit maar nog steeds van toepassing in deze tijd.

Tweede avond

De avond is georganiseerd door de commissie Kerk en Vluchteling van de Protestantse Kerk Gouda in samenwerking met de Garenspinnerij. Het fonds Dient elkaar met blijdschap zorgde voor de bekostiging. Vanwege het succes wordt er gedacht aan een tweede avond dit najaar.

q  www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl