Vragen over cash betalen

gouda • De PvdA Gouda wil meer duidelijkheid over de mogelijkheden om cash te betalen in Gouda. Deze vragen werden gesteld naar aanleiding van berichtgeving in RTL Nieuws, waaruit blijkt dat verschillende plekken contant geld weigeren als betaalmiddel, waaronder apotheken en bioscopen. 

Nu wil de partij weten hoe de situatie in Gouda is. De partij maakt zich met name zorgen om winkels die essentieel zijn, zoals apotheken. 'Voor een deel van de mensen is cash nog steeds een betaalmiddel waar zij gebruik maken. Het lijkt ons relevant dat dit in die winkels mogelijk blijft.' Maar ook een voorbeeld als de bioscoop blijft belangrijk. 'Het is vervelend als ouderen nodeloos worden geïsoleerd, als er nog iets aan te doen is,' zegt hij daarover.
Wettelijk gezien mag een winkel cash weigeren, als de winkel het kenbaar maakt. De partij wijst echter naar het Convenant Contant Geld, met dit convenant spraken verschillende partijen af dat contant geld bruikbaar blijft. De partij vraagt dan ook of dat convenant bij vertegenwoordigers van de Goudse ondernemers bekend is. Ook wil de partij weten of de gemeente zelf nog cash betalingen accepteert.