Maatregelen verzwakte kademuren

gouda • Hiervoor worden tijdelijke maatregelen getroffen, meldt de gemeente. Er worden tijdelijk maximaal 28 parkeerplaatsen opgeheven, er worden inspecties gedaan en er komt een maximum voor gewicht van het verkeer. De situatie duurt tot ten minste 2025.

De resultaten van een onderzoek naar de kademuren werden in mei 2022 bekend, zonder maatregelen bleek dat er een verhoogd risico op schade is en dat de veiligheid in het geding kan komen. Tussen nu en 2025 voert de gemeente inspecties uit in navolging van het onderzoek, schrijft de gemeente. ‘Zo krijgen we precies te zien welke maatregelen nodig zijn: herstellen of vervangen van kademuren. Herstel of vervangen gebeurt met in achtneming van de cultuurhistorie.’

Gevaar voor veiligheid

De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de kademuren en wil verdere schade zoveel mogelijk voorkomen. Zij kreeg het advies om belasting van de kademuren (denk aan auto’s, motoren en containers), te verwijderen op die plaatsen waar dat een gevaar kan zijn voor de veiligheid. 

Op die plekken komt groen, of zullen parkeerplekken voor fietsen of zitjes worden geplaatst. Op een deel van de Hoge en Lage Gouwe kan nu al niet geparkeerd worden. Daar zal eens per twee maanden gemeten worden om te zien of de walmuur in beweging is. 'Bij te veel beweging zijn aanvullende maatregelen nodig. De monitoring geeft hier tot op heden geen aanleiding toe,' schrijft de gemeente. Ook geldt tot 2025 een lastenbeperking van 20 ton. 'De lastbeperking voorkomt onnodige belasting van de walmuur. Deze lastbeperking wordt in ieder geval ingesteld tot de walmuren definitief hersteld zijn.'

Parkeerdrukte

VVD en GoudaPositief stelden hierover eerder schriftelijke vragen, toen bekend werd dat parkeerplaatsen zouden gaan verdwijnen. De fracties hebben begrip voor het ingrijpen, maar hebben wel vragen over de gekozen oplossingsrichting.

De parkeerdrukte is volgens de partijen al erg hoog en zal als gevolg van het nemen van de maatregelen toenemen, schrijven zij. Ze stelden vragen over alternatieve parkeerlocaties, in hoeverre hier met bewoners is gesproken en wat het college gaat ondernemen als direct een grote schaarste ontstaat in de parkeervoorziening. 'Het college kan parkeerplaatsen opheffen, maar geen auto’s laten verdwijnen,' schrijven zij. 'Er is, vanwege gebrek aan alternatieve ruimte, niet voorzien in compensatie van de op te heffen parkeerplaatsen,’ schrijft het college nu.

'Vanwege het belang van veiligheid en vanwege het tijdelijke karakter van de werkzaamheden is er in deze fase beperkt ruimte voor inwoners om mee te denken. Daarom vindt er geen zogenoemd participatietraject plaats,' schrijft de gemeente. Bewoners worden geïnformeerd per brief en kunnen daarbij wel aangeven of zij groen, een bankje of fietsparkeren willen voor de tijdelijke situatie. In februari 2023 zullen de eerste werkzaamheden starten.

De gemeente laat verder weten open te staan voor initiatieven en ideeën, bijvoorbeeld voor vergroening.
'Daarbij moeten we wel zeggen dat de ruimte voor inbreng in dit stadium beperkt is. Meer ruimte voor overleg ontstaat er wanneer we werken aan een definitieve invulling van de nieuwe of herstelde
walmuren.'