• De plek waar eerder de koperen tegel geplaatst was.
• De plek waar eerder de koperen tegel geplaatst was. Foto: Hester Hage

Actie buurtbewoners voor nieuwe herdenkingssteen omgekomen Cees en Margriet

Algemeen

GOUDA • Buurtbewoners van de Raam zien graag een nieuwe herdenkingssteen voor de omgekomen Cees en Margriet. De steen werd in de nacht van 6 op 7 februari gestolen. Sindsdien blijft een kale plek over, alleen de stenen die onder de herdenkingssteen lagen, zijn te zien. Sarie Donk, directeur van buurthuis de Speelwinkel, die aan dezelfde straat zit, zet zich in om op die plek weer een nieuwe tegel te plaatsen.

Cees en Margriet kwamen in 2000 om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Nieuwerkerk aan den Ijssel. De twee vormden een samengesteld gezin, ze lieten vijf kinderen achter. Margriet was onder andere betrokken bij activiteiten van de Speelwinkel. Buurtbewoners zamelden indertijd geld in om een herdenkingssteen te laten maken. 

De steen, een koperen tegel met daarop margrieten afgebeeld, lag al die jaren voor het huis waar Margriet en Cees tot hun dood woonden, tot begin februari. De buurt vermoedt dat het om koperdiefstal gaat, ‘onder andere omdat in de Peperstraat ook koperen regenpijpen zijn meegenomen,’ vertelt Donk.

‘Ik ben nu nog zoekende,’ zegt er erover. Hoe, waar en hoeveel het kost, dat weet ze nog niet. ‘Ik heb daar geen verstand van, dus ik ben aan het rondkijken naar wat er mogelijk is. Mocht het niet lukken, bijvoorbeeld omdat het te duur is, dan kijken we ook naar andere opties. Wel heb ik al toezeggingen van buren die een gift willen doen voor een nieuwe steen.’

‘Ik heb ook contact met een van hun dochters, die zou het ook mooi vinden als er iets terugkomt,’ vertelt Donk. Daarvoor zijn alle ideeën welkom, laat Donk weten. ‘Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die meer weten over wat er mogelijk is en hier meer verstand van hebben.’ Zij kunnen contact opnemen via buurthuis@despeelwinkel.nl of 0646467422