Kaartverkoop filmfestival

gouda • De kaartverkoop voor het Gouds Film Festival is van start gegaan. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 maart. Te zien zijn korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers uit binnen- én buitenland. 

In twee categorieën worden er awards uitgereikt: ‘Jong Talent’ (t/m 23 jaar) en ‘Beste Filmmaker’ (24 jaar en ouder). Dit jaar presenteren ook leerlingen uit de regio hun werk in de speciale categorie ‘Goudse Scholen’.

In totaal 25 filmers dingen mee naar de titel ‘Beste Filmmaker 2023’. In de categorie ‘Jong Talent’ strijden 15 filmmakers om de eerste prijs. Een jury beoordeelt de films en maakt aan het eind van de dag de winnaars bekend. 

De films worden vertoond op drie locaties in de Goudse binnenstad: Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij.

Filmliefhebbers kunnen dagtickets kopen, maar ook losse tickets voor het ochtend- en middagprogramma. Het volledige filmoverzicht staat op www.goudsfilmfestival.nl. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij.