• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 23 februari om 20.00 uur weer een filmavond, met dit keer de film 'Elvis'.
• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 23 februari om 20.00 uur weer een filmavond, met dit keer de film 'Elvis'. Foto: aangeleverd

woensdag 15 februari

Kinderboekencafé
16:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Het Kinderboekencafé is deze keer speciaal voor leerkrachten van groep 1 en 2. Te gast is Loes Riphagen, onder andere bekend van ‘Coco kan het!’ (prentenboek van het jaar 2021). Ze vertelt over haar boeken, over het belang van voorlezen en er wordt een eigen Coco gemaakt, die later op school ook gemaakt kan worden. Er is gelegenheid om boeken te kopen. Het Kinderboekencafé is gratis. Aanmelden: www.bibliotheekgouda.nl/kinderboekencafe.

Hogwarts Legacy
19:00-21:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Binnenkort verschijnt Hogwarts Legacy. Deze nieuwe game van Warner Bros speelt zich af in de magische wereld van Harry Potter. Als speler kun je de wijde omgeving rondom Zweinstein verkennen, ruim 100 jaar voordat Harry Potter geboren wordt. De Chocoladefabriek houdt een avond over dit spel. Het is te bekijken in de Jeugdwerkplaats. Ook is er een quiz met een mooie prijs. Verder kan er een VR-spel worden gespeeld. Meer informatie: www.bibliotheekgouda.nl/hogwarts.

Wolfgang, het wonderjong - Theateralliantie & Theater Oostpool
19:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een sprankelende familievoorstelling van Pieter Kramer over Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Muziektheater vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Met liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Ook op donderdag 16 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Leesclubavond over 'Het geschenk'
19:30 Gouda, bibliotheek, Klein Amerika 20. De bibliotheek Gouda heeft een eigen leesclub: Over boeken gesproken. Steeds staat een ander (non-fictie)boek centraal. Op 15 februari wordt ‘Het geschenk’ besproken, waarin toonaangevend psycholoog Edith Eger – bekend als de ballerina van Auschwitz – lezers begeleidt op een universele reis naar vrijheid en genezing. Meer informatie: www.bibliotheekgouda.nl/geschenk.

The Royal Opera - Il Barbiere di Siviglia
20:00 Gouda, Cinema Gouda. Live relay vanuit The Royal Opera House in Londen. De vermakelijke en ondeugende opera buffa van Rossini is een vocaal vuurwerk, met geliefden die plannetjes beramen en een barbier die het heel druk heeft. Ook te zien als encore op zondag 26 februari om 11.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 16 februari

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Culturele muzikale avond
19:30-22:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Vanuit verbondenheid met mensen uit andere landen die naar ons land zijn gekomen, organiseert de werkgroep Kerk en Vluchteling in samenwerking met de Garenspinnerij een muzikale avond. Het programma bestaat uit traditionele Syrische muziek met spel op de instrumenten Sas en de Oed, een Afrikaanse modeshow, Braziliaanse zang en een optreden met piano en zang door Oekraïense muziekstudenten. De artiesten komen uit Gouda en omgeving. Entree: 8 euro, inclusief een drankje.

Regenboogcafé
20:00-22:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Iedere derde donderdag van de maand is er het Regenboogcafé in Cultuurhuis Garenspinnerij, in samenwerking met de Regenboog Alliantie. Mensen kunnen er elkaar ontmoeten, een drankje drinken, met elkaar in gesprek gaan, spelletjes spelen of wellicht gezamenlijk activiteiten organiseren. Uiteraard geeft het cultuurhuis een cultureel tintje aan deze avonden. De Regenboog Alliantie Gouda is belangenbehartiger voor Goudse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, intersekse, queer, aseksueel en iedereen die zich hier op een of andere manier in herkent (lhbtiqa+).

Remy Evers - Gewoon Remy
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Remy Evers (winnaar Cameretten 2019) doet de ultieme poging om iets van het leven te maken. Hij barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en met een vleugje engagement. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 17 februari

Bieb voor de kleintjes in Van Noord
10:00-12:00 Gouda, kinderbibliotheek Van Noord, Lekkenburg 1. Om taal te leren zijn kinderen afhankelijk van wat ze om zich heen horen. Hoe meer er thuis gepraat wordt, hoe groter de woordenschat van kinderen. De woordenschat heeft weer invloed op latere leesprestaties. Voorlezen is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met taal. Daarom leest de bibliotheek elke week voor in Van Noord. Meer informatie op: www.bibliotheekgouda.nl/kleintjes.

Tania Kross - Van Curaçao tot Concertgebouw (première)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. Ook op zaterdag 18 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Debat over een eerlijke energietransitie
20:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Kan ik mijn gasrekening nog wel betalen? Kunnen we in 2040 wel van het aardgas af? Hoe gaan we het warm houden? Wat doen de gemeente, de woningcorporaties en de bedrijven? In de Chocoladefabriek vindt 'Pompen of verzuipen' plaats: een debat over eerlijke energietransitie. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.bibliotheekgouda.nl/pompenofverzuipen.

Cabaretduo Oldenhermanns in Het Kwartier
20:15 Stolwijk, Het Kwartier. Het is 2040 en het cabaretduo Oldenhermanns heeft de overstroming van de Randstad overleefd - een gebeurtenis die de meeste van hun collega's niet kunnen navertellen. Lize van Olden en Anna Hermanns stonden erbij, keken ernaar en kunnen nu gewoon hun tweede voorstelling spelen, FCKD!, een 'apocalyptische klimaatcomedy vol ecotainment'... Tickets à 17,50 euro zijn te reserveren via de website www.hetkwartierstolwijk.nl.

André Manuel - De Zieke Geest
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Het zijn vragen waarop André een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 18 februari

Workshop animaties maken
9:30-15:30 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij. Workshop met Bas den Boer: Bewegende beelden. Na een korte introductie over de mogelijkheden van de materialen en de animatiesoftware (iPads zijn aanwezig) gaan deelnemers aan de slag. Ze bedenken een verhaal en brengen de scene tot leven met de materialen die aanwezig zijn. De animaties worden vertoond tijdens het Gouds Film Festival op 18 maart. Kosten: 69,50 euro inclusief lunch. Aanmelden: www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Werkplaats op zaterdag
14:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (één volwassene per kind). Op zaterdag 18 februari gaan kinderen aan de slag met het maken van hun eigen korte film. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekgouda.nl/werkplaats.

Concert
16:00 Gouda, Sint-Jan. Concert met Ensemble Hermes.

Johan Goossens - Kleine Pijntjes
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat je je eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 19 februari

Klassiek op zondag: Delta Piano Trio
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het Delta Piano Trio maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het Nederlandse trio wordt door collega’s beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Rouwcafé Boek & Troost
15:00 Gouda, Ontmoetingscentrum van Noord, Lekkenburg 1. Het Rouwcafé is een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Thema van 19 februari: Hoe krijg je meer glans in je leven? Kosten: 5 euro incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl.

dinsdag 21 februari

Computervragenuurtje in De Walvis
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1. Van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:00-15:00 Gouda, bibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

woensdag 22 februari

The Sons of CCR (USA) - A tribute to Creedence Clearwater Revival
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Hoewel fans ooit hoopten op een reünie van Creedence Clearwater Revival, zal dat er nu echt niet meer van komen. Gelukkig is er de Amerikaanse band The Sons of CCR. Deze formatie brengt het legendarische geluid van hun idolen naar de theaters. De gelijkenis is als twee druppels water. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 23 februari

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Filmavond: Elvis
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. In Theater Concordia in Haastrecht is er weer een filmavond, met dit keer de film 'Elvis'. Zanger Elvis Presley wordt niet alleen omringd door zijn fans, maar ook door zijn eigen manager, de Nederlander Tom Parker. Een raadselachtige man die heel veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 24 februari

Première theatershow Dragqueen Kitty Glamourus
19:00 Gouda, Kleintheater Zwaan, Zwaansgat 15. Première van de eerste theatershow ooit van Dragqueen Kitty Glamourus. Tijdens deze anderhalf uur durende voorstelling maakt Kitty er een feestje van en playbackt ze nummers met het thema ‘liefde’. Tijdens deze avond verzorgt Dragqueen Jan Jeanine een gastoptreden. Meer informatie op www.kleintheaterzwaan.nl.

Martijn Koning - Appeltjes schillen
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In deze nieuwe show vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Concert Steffen Morrison
21:00 Gouda, poppodium So What, Vest 30. Een concert in het teken van zijn album Soul Revolution. Met dit nieuwe album gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. Kaarten zijn te bestellen op www.so-what.nl.

zaterdag 25 februari

Concert
16:00 Gouda, Sint-Jan. Concert met Brioso Trio.

De Scheepjongens van Bontekoe - Theatergroep De Jonge Honden
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het beroemde boek wordt op z'n kop gezet in deze razend spannende familievoorstelling. Dit avonturenverhaal brengt je op het puntje van je stoel, maar roept ook op om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden. Want wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

The Eagles Legacy in Theater Concordia
21:00 Haastrecht, Theater Concordia.Tributeband The Eagles Legacy brengt een ode aan de legendarische band The Eagles. De band bestaat uit zes topmuzikanten met de missie om de muziek van de Amerikaanse formatie zo dicht mogelijk te benaderen. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Tigre Blanco - Radio Blanco
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg.Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 26 februari

The Royal Opera - Il Barbiere di Siviglia
11:00 Gouda, Cinema Gouda. Opgenomen in The Royal Opera House in Londen. De vermakelijke en ondeugende opera buffa van Rossini is een vocaal vuurwerk, met geliefden die plannetjes beramen en een barbier die het heel druk heeft. Bereid je voor op hartverwarmende serenades, lachwekkende vermommingen en een sprookjesachtig einde dat telkens maar net niet komt. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Theater Popidou - Lange Tanden (première)
13:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Stompje dankt z'n naam aan z'n korte tandjes, terwijl lange tanden het schoonheidsideaal zijn. Daarom wordt hij gepest, vooral door z'n twee stiefzusjes die gemeen slissen met hun ultra lange tanden. Deze familievoorstelling over imperfectie zit boordevol muziek, karakters, een lach en een traan. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.