Herdenking op de Markt voor slachtoffers aardbevingen

gouda • Op de Markt wordt woensdag 15 februari een herdenking georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Gouda, samen met vertegenwoordiging vanuit de Turkse en Syrische gemeenschappen in Gouda en Waddinxveen. 

'Dit sluit aan op een behoefte om steun te betuigen aan de inwoners die de afgelopen dagen geconfronteerd werden met het onwerkelijke verlies van familie, vrienden en bekenden,' schrijft de gemeente. 'Er is veel schade, letsel, onzekerheid en een enorme vraag naar hulp, zorg en middelen om de verwoeste gebieden weer op te bouwen en slachtoffers bij te staan.' 

Aan de voorzijde van het Stadhuis zal op woensdag om 19.00 worden stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbevingen. ‘Iedereen is welkom om steun tebetuigen aan de inwoners die de afgelopen dagen geconfronteerd werden met het onwerkelijke verlies van familie, vrienden en bekenden,’ laat de gemeente weten.

Speciale rekening

Ter gelegenheid van deze bijeenkomst wordt een speciale rekening beschikbaar gesteld om financiële steun en toezeggingen uit Gouda en omstreken via crowdfunding te faciliteren. Dit gebeurt tegelijk met de landelijke actiedagGiro555.
De bijeenkomst zal bestaan uit een aantal toespraken, een moment van stilte en bezinning en de gelegenheid tot napraten in het Stadhuis en is in aanwezigheid van de burgemeesters van Gouda en Waddinxveen en verschillende geloofsgemeenschappen.