Lezing over liedteksten Huub Oosterhuis

Gouda • In de serie GoudAder komt Kees Kok op dinsdag 21 februari 2023 naar de Veste om een lezing te geven over de liedteksten van Huub Oosterhuis.

'De liederen van Huub Oosterhuis zijn bij veel mensen erg geliefd', vertelt de organisatie. 'Ze worden binnen kerken gezongen, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld door zijn dochter Trijntje Oosterhuis. Oosterhuis weet mensen te raken met zijn poëtische taal die ruimte laat. Uit de teksten, die bijbels geworteld zijn, spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid.'

Gedachtegoed

Aan de hand van een aantal liederen neemt Kees Kok deelnemers in zijn lezing mee in het gedachtegoed van Oosterhuis. Kees Kok werkt al meer dan veertig jaar intensief samen met Oosterhuis, als theoloog, dirigent, vertaler en uitgever. Een octet zal de liederen tijdens de lezing ook laten klinken.

De lezing vindt plaats in de Veste, Ridder van Catsweg 300, en begint om 20.00 uur. De kosten bedragen 5 euro inclusief koffie/thee. De bijeenkomst is ook te volgen via de website. Ook dan wordt een bijdrage gewaardeerd. 

q  www.devestegouda.nl/goudader


Politieke avond PvdA: 'betaalbaar en klimaatbestendig wonen'

gouda • De PvdA organiseert op donderdag 23 februari een politieke avond met als thema 'betaalbaar en klimaatbestendig wonen voor iedereen'. 

'De PvdA wil in Zuid-Holland tot 2030 235.000 woningen laten bouwen,' schrijft de partij. 'Deze moeten betaalbaar zijn (tenminste 40% sociale huur) en klimaatbestendig. Dus aardgasvrij, met voldoende groen in de buurt en bereikbaar met emissiearm openbaar vervoer en met de fiets. Kortom met een gezonde leefomgeving. Ook verduurzaming van bestaande woningen is een wapen in de strijd tegen energiearmoede.'

Verschil

In samenwerking met gemeenten en waterschappen wil de Zuid-Hollandse PvdA het verschil maken om betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen mogelijk maken. 

Panelleden deze avond zijn onder andere Anne Koning (gedeputeerde/lijsttrekker PvdA Zuid-Holland), Remco Belonje (burgerraadslid PvdA Gouda) en Gerard Litjens (Bureau Stroming / natuur- en landschapsontwikkeling). De discussieleider is Gerrit Schinkel (RTV Gouwestad).

De avond is in de Agnietenkapel, inloop 19.45 uur, het Politiek Café is van 20.00 tot 21.30.

Meer info: Wim Sonnemans 06-49648884