Project Fietsmaatjes zoekt enthousiaste vrijwilligers

gouda • Het project Fietsmaatjes wordt gestart in Gouda. Bij dit project gaan vrijwilligers op pad met een elektrisch ondersteunde duo fiets. Zo kunnen mensen die graag fietsen maar dit niet meer alleen kunnen of willen, toch genieten van een fietstocht. 

Inmiddels zijn er een aantal enthousiaste mensen die als Fietsmaatje aan de slag willen. Nu worden bestuursleden gezocht. In ieder geval een voorzitter en secretaris. Maar ook andere vrijwilligers zijn nog welkom, denk aan een penningmeester, coördinator vrijwilligers, of een websitebeheerder. Het is zaak om eerst deze vrijwilligersvacatures in te vullen, voordat zij extra fietsvrijwilligers kunnen werven. 

De vrijwilligers van Fietsmaatjes Gouda mogen rekenen op deskundige en betrokken ondersteuning vanuit Fietsmaatjes.NL. Voor meer algemene informatie over Fietsmaatjes: www.fietsmaatjes.nl Voor vragen over de vacatures of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Karin de Jong van Palet Welzijn. k.dejong@paletwelzijn.nl 


Activiteiten voorjaarsvakantie bij SPORT•GOUDA

gouda •SPORT•GOUDA organiseert tijdens de vakantie allerlei spel- en beweegactiviteiten, zoals discozwemmen, ouder- en kindgym en een basketbaltoernooi. Een greep uit de activiteiten. 

Maandag 27 februari vinden de Ouder & Kind Gym (0 t/m 5 jaar) en het Beweegspektakel (6 t/m 12 jaar) plaats in Sportcentrum de Mammoet van 10.00 tot 12.00. Ook is er een spelmiddag van 13:00 tot 17:00 uur in het Groenhovenbad. Op dinsdag 28 februari kunnen jongens ouder dan 12 meedoen aan het basketbaltoernooi in Sportcentrum de Mammoet. Er wordt gespeeld in twee poules, 15- en 15+. Aanmelden kan via Gro-Up Buurtwerk.
Woensdag 1 maart is er een beweegactiviteit in de Dick van Dijkhal voor kinderen met autisme van 6 tot en met 15 jaar. Aanmelden kan tot en met maandag 27 februari via de website. Op dezelfde dag gaat het dak eraf tijdens het discozwemmen. Tussen 13:00 en 16:00 uur kan er gezwommen én gedanst worden.

Op donderdag 2 maart kunnen alle meiden ouder dan 12 meedoen aan deze unieke activiteit. Na een workshop kickboksen, van 15:30 tot 16:30 wordt er samen gekookt en gegeten van 16:30 tot 18:00 uur in de kantine van CVV De Jodan Boys. Aanmelden kan vooraf via Gro-Up Buurtwerk of loop gerust binnen zonder aan te melden. Tot slot is het op vrijdag 3 maart tijd voor de terugkerende gratis spellenkermis. Van 10:00 tot 11:30 uur zijn er stempels te verdienen door aan verschillende spellen en beweegactiviteiten mee te doen. 

Kijk voor het volledige programma, meer informatie en de openingstijden en het aanbod op de website.

q  www.sportpuntgouda.nl