Vernielingen Moskee En-Nour

gouda • Moskee En-Nour aan de Raam is donderdagavond 8 februari het doelwit geworden van verschillende vernielingen. Er zijn 3 ruiten en 2 beveiligingscamera’s vernield. De politie is op zoek naar getuigen.  

Een getuige zag donderdagavond rond 23.30 uur dat een man aan de achterzijde van de moskee met een steen ruiten ingooide, schrijft de politie. Toen de getuige naar buiten ging, rende de onbekende man weg in de richting van de Drapiersteeg, waarna hij uit het zicht verdween. Toen agenten bij de moskee aankwamen, zagen zij dat de onbekende niet alleen meerdere ruiten had vernield, maar ook een deur en camera’s die aan de gevel van de moskee hingen.
 De getuige vertelde dat de verdachte een man van 20 tot 35 jaar oud is. Hij droeg een zwart trainingspak en een donkerkleurige capuchon, meldt de politie. Iedereen met informatie kan contact opnemen via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem (0800-7000).


Maandelijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank Gouda 

gouda • Breng je producten bij de Ontmoetingscentra van Kwadraad. Op dinsdag 21 februari wordt voor de eerste keer voedsel ingezameld voor de Voedselbank Gouda. 

Dit wordt een terugkerende inzameldag die iedere derde dinsdag van de maand plaatsvindt. Het idee van de inzamelingsactie komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank Gouda is. "Ik zie dat er momenteel meer bewoners van Gouda gebruik maken van de Voedselbank, door deze groei zijn meer producten nodig."

Priya wil bij Goudse inwoners bewustwording creëren over het gebruik van de Voedselbank, dit is daarvan de eerste stap. Inwoners kunnen hun producten afgeven bij het dichtstbijzijnde Ontmoetingscentrum. Denk aan: houdbare halfvolle melk, blikken groenten, blikjes fruit, blikjes vis, meel, rijst of pasta, wc-papier, tandenborstels, tandpasta, maandverband, wasmiddel en afwasmiddel.

Vanaf dinsdag 21 februari 2023 iedere derde dinsdag van de maand. In Van Noord en het Nelson Mandela Centrum van 9.00 tot 16.00 uur. In De Walvis van 9.00 tot 19.00 uur.