• Deelnemers van de Groenehartloop.
• Deelnemers van de Groenehartloop. Foto: Peter Spruit

Succesvolle Groenehartloop 2023

gouda • Het was voor sommigen even wennen, de nieuwe naam voor de traditionele loop van AV Gouda. De Groenhovenloop werd Groenehartloop.

De loop ging zoals gebruikelijk van start met de jeugdlopen over de 1500, 800 en 400 meter. De 800 meter is dit jaar voor het eerst aan het programma toegevoegd. ‘Het is altijd mooi om te zien hoe enthousiast de jonge lopers van start gaan en vol trots hun medaille in ontvangst namen,’ aldus de organisatie. Na de jeuglopen ging de halve marathon van start, gevolgd door de 5 en 10 km.

De winnaar op de halve marathon bij de mannen was Wouter Baas in 1 uur 14 minuten en 49 seconden. Onze eigen atlete Lonneke Keijzers won bij de dames in een fraaie tijd van 1 uur en 41 en 45 seconden. Bij de 10 km mannen ging Yunis Stitan als eerste over de streep in 33 minuten en 36 seconden. Bij de dames won Melory Koot in 44 minuten en 40 seconden. Sam Kraayenveld won de 5 km in 15 minuten en 34 seconden en was de eerste dame Jeanette Vink in 25 minuten en 29 seconden.

‘We hebben veel blije gezichten gezien,' aldus de organisatie. ‘Er was een deelnemer die spontaan meedeed in zijn spijkerbroek en overhemd aan de 10 km. Hij vroeg mij bij de ingang van AV Gouda; ‘Wat gaan jullie doen?', ik zei: hardlopen, ‘dan doe ik mee'.'

De Groene Hartloop 2024 zal plaatsvinden op zondag 4 februari 2024.