• De huidige leden van OVVO met Willem Dekker als trainer.
• De huidige leden van OVVO met Willem Dekker als trainer. Foto: NLChristel Photography

Oudere vrouwen voetballen ook graag: OVVO zoekt voetballers

Sport

GOUDA • Stel, je bent vrouw, 55+ en je wil nog wat doen op het sportieve vlak. Je weet dat bewegen goed voor je is, maar het moet wel leuk blijven. Voor die vrouwen is OVVO opgericht. 

De letters staan voor het motto van de groep: Oudere Vrouwen Voetballen Ook. Iedere vrijdagochtend  vanaf 10 uur trainen de vrouwen bij ONA in Korte Akkeren onder de bezielende leiding van de ervaren trainer Willem Dekker. Het begint met een warming up. Daarna legt de trainer de oefeningen uit. Is het te ingewikkeld? Dan legt hij het nog een keer uit. Na een uurtje wordt er afgesloten met een partijtje voetbal van een kwartier.

Christel van der Klugt is een trouw bezoeker van het voetbalgebeuren. Ze roept vrouwen op om zich te sluiten bij de groep die nu uit 10 speelsters bestaat. ,,Bij de trainingen van OVVO gaat het er niet om dat je goed kunt voetballen. Het gaat er om dat je op een ontspannen manier bezig bent met een bal. Er wordt veel gelachen. En als je eenmaal bezig bent, word je meegenomen in het enthousiasme van de andere deelnemers. Zo gaat werken aan je conditie vanzelf”, aldus een enthousiaste Christel van der Klugt. Corry Ursem heeft OVVO samen met Willem Dekker opgericht naar Deens voorbeeld. Daar is speciaal voor oudere vrouwen een programma opgezet. In beweging blijven is een hot item. Het werkt preventief tegen ziektes en kwalen en kan ook helend werken. Christel van der Klugt licht toe: ,,Nadat Corry dit programma had gezien en met Willem had gesproken begon ze met werven van leden. Het ledenaantal wisselt van jaar tot jaar. Er kunnen altijd leden bij. Lijkt het jou ook wat om te komen. Je bent van uitgenodigd om vrijblijvend te komen kijken op een vrijdagochtend. Of doe meteen mee: het meebrengen van speciale kleding of schoenen is niet nodig.”