Bradley el Idrissi, aanvaller van Jodan Boys, in actie.
Bradley el Idrissi, aanvaller van Jodan Boys, in actie. Foto: John Wijntjes

Wisselvalligheid troef bij Jodan Boys

Sport

GOUDA • Slaagt Jodan Boys er in de positie in de vierde divisie te handhaven? Die vraag houdt de club aan de Sportlaan al enige tijd bezig.

De selectie van trainer Erik van Zoest is door het tijdelijk wegvallen van een handvol belangrijke spelers bezig aan een wisselvallig seizoen en bezet na 15 wedstrijden de voorlaatste plaats. Voor de volledigheid: de nummers 15 en 16 van de vierde divisie degraderen rechtstreeks naar de eerste klasse. De nummers 13 en 14 van de vierde divisie vechten met 18 periodekampioenen van de eerste klasse in drie ronden en een finale om slechts twee plaatsen in 4A en 4B. Dat wordt een hels karwei.

Trainer Erik van Zoest wil dat toetje koste wat kost voorkomen. Hij zou daarom graag een beroep doen op het Marokkaanse trio Mo Bellahcen, Adil Akanoui en Yassire Hamdani, maar moet geduld oefenen. Ze zijn langdurig geblesseerd. Spelmaker Bellahcen, een belangrijke schakel op het middenveld, begint binnenkort voorzichtig met de looptraining. Hij verwacht over ruim een maand weer van de partij te zien. Bellahcen is na een mri-scan niet geopereerd aan zijn enkel. Hij heeft een spuit in het gewricht gehad om te kunnen herstellen. ,,Ik hoop dat ik weer snel kan aansluiten. Zekerheid heb je nooit.”

Om de smalle groep in de te versterken zijn vorige maand drie ervaren spelers aangetrokken: Enzo Huntink, Jelaino Fonseca en Bradley el Idrissi. Daarmee versloeg Jodan Boys achtereenvolgens ODIN ‘59 en ASV De Dijk, maar verloor het team afgelopen zaterdag kansloos met 0-3 van Poortugaal. Voor Bradley el Idrissi was het een speciaal duel. De aanvaller zal volgend jaar uitkomen voor Poortugaal. De Rotterdammer speelde een onopvallende wedstrijd. In de tweede helft trachtte El Idrissi aan de linkerkant gevaar te stichten, maar de verdedigers van Poortugaal lieten zich niet verrassen. El Idrissi kwam tot januari uit voor derde divisionist Barendrecht, maar zat veelal op de reservebank. Om meer speelminuten af te dwingen koos hij tussentijds voor Jodan Boys. Tot de zomer is hij beschikbaar voor de Gouwenaars. Daarna verkast hij naar Poortugaal. De stichting Topvoetbal maakte vorige week bekend dat doelman Roy Rondeltap terugkeert naar Jodan Boys. De Gouwenaar maakt nu deel uit van de selectie van het Woerdense Sportlust ‘46, maar slaagde er niet in een basisplaats te veroveren.

Pieter van der Laan