Theater zoekt jongeren

gouda • De Goudse Schouwburg start een jongeren programmeringsraad. Het theater zoekt hiervoor jongeren tussen de 14 en 21 jaar die zich aangesproken voelen tot kunst en cultuur.

Leden van de programmeringsraad krijgen ruimte in de schouwburg om aan te geven wat zij graag op de planken willen hebben. Ze maken de keuze uit het programma-aanbod en kunnen ook op een andere manier participeren in de schouwburg door het organiseren van allerlei randactiviteiten. Hiervoor worden ze één keer per maand in de schouwburg verwacht. 

Zingen bij VoxPop

gouda • VoxPop, Gouda’s jongste popkoor, houdt op woensdag 8 maart vanaf 20.00 uur een open avond in basisschool Vindingrijk, Heemraadslag 1. Geïnteresseerden zijn dan welkom om mee te zingen en de sfeer te proeven. 

Volgens Mariela Añazco, dirigent en oprichter, kenmerkt het koor zich door een goede balans tussen gezelligheid en zo goed mogelijk zingen. “We leggen de lat niet te hoog, maar we streven er wel naar om als zangers elke keer beter te worden.” Zangers hoeven geen noten te lezen, maar oefenen aan de hand van songteksten en ingezongen opnames. Het repertoire van VoxPop bestaat uit popklassiekers van toen en nu. Nummers van Danny Vera en Amy Macdonald tot Elton John en Queen worden gezongen. Voxpop treedt minimaal twee keer per jaar op, vaak onder begeleiding van een live band. De afgelopen jaren zong het koor ook tijdens de Winter Fair in de St. Janskerk in Gouda. Meer informatie op www.voxpopkoor.nl.