Burgemeester Grauss bij ReeuwijkKlassiek

reeuwijk • Binnen een maand na zijn aantreden als burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk bezoeken Michiel Grauss en zijn echtgenote een concert van ReeuwijkKlassiek in De Brug. Op vrijdag 10 februari spelen violiste Gwendolyn Masin en pianist Caspar Vos muziek uit de periode tussen de twee wereldoorlogen, muziek van ongeveer 100 jaar oud. Dat is bijzonder omdat bij ReeuwijkKlassiek bijna altijd 200 tot 300 jaar oude muziek wordt gespeeld. Op het programma staan o.a. Ravel, Debussy en Gerschwin’s Porgy and Bess. Aanvang om 20.15 uur. Kaarten via www.reeuwijkklassiek.nl en aan de zaal.


René ten Cate weet publiek te boeien

gouda • Meester-vibrafonist René ten Cate was afgelopen donderdag te gast bij de tweede editie van de 'Spinning Jazz Sessions' in Gouda Studio's. Naast het spelen van muziek gaf Ten Cate ook uitleg over de werking van zijn instrument. Hier werd door het aanwezige publiek met interesse naar geluisterd. Ook de jamsessie was de moeite waard. Dit keer kregen onder andere leerlingen van Arie Kuit de gelegenheid hun muziek ten gehore te brengen. Inmiddels zijn er ook al contacten gelegd met nieuwe coryfeeën voor de Jazz sessie van donderdag 2 maart.


Vier dagen gratis entree voor Gouwenaars

gouda • Museum Gouda heeft een uniek Gouds stadsgezicht verworven. Het schilderij uit 1863 van Cornelis Springer toont het zicht op de Sint-Janskerk. Het museum biedt alle Gouwenaars de kans om als eerste het nieuwe topstuk gratis te komen aanschouwen van 9 t/m 12 februari; op vertoon van een bewijs dat men woonachtig in Gouda is.