Antoniuscollege ontvangt de Erasmus+ accreditatie

gouda • Het Antoniuscollege heeft de Erasmus+ accreditatie ontvangen. Het is een erkenning voor organisaties die hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationale plannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag gaan. 

Sinds 2016 begeleiden docenten geïnteresseerde leerlingen met de uitvoering van deze internationale projecten, samen met een van de buitenlandse schoolpartners. Samen werken deze partners aan doelen die vastgesteld zijn op de ontwikkelingsagenda 2015-2030 van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn vertaald naar duurzaamheidsvraagstukken die op de school leven, de zogenaamde ‘global challenges’.

Uitwisselen

Met deze ‘global challenges’ wil de school kennis over internationale vraagtukken ontwikkelen, maar ook Erasmus+ projecten ervaringen uitwisselen en bijdragen aan oplossingen. Alle leerlingen worden hierbij betrokken en de resultaten worden tijdens de maand van de wereldburgerschap met de hele school gedeeld.

Vraagstukken

"We willen met deze accreditatie verder bouwen aan ons doel: internationalisering en wereldburgerschap in de komende vier jaar in alle leerroutes - tweetalig onderwijs, Technasium en breed - geïntegreerd en herkenbaar laten zijn”, geeft coördinator internationalisering Marijke Verbree aan.
"Wij willen ons profileren als een school die leerlingen opleidt als burgers die begrijpen en zich bewust zijn van de vraagstukken en uitdagingen waar de wereld voor staat. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij met andere nationaliteiten communiceren, in teamverband kunnen werken en open staan voor andere gewoonten en culturen”.
De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de ontwikkeling van leerlingen en docenten door internationale uitwisselingsprogramma's. Zo kunnen zij kennis en ervaring op doen in binnen- en buitenland en via onderzoek deze kennis en vaardigheden verder uitbouwen.