• Poppentheater Dubbele Jan komt zaterdag 4 februari met de voorstelling 'Vies Feestje' naar de Chocoladefabriek in Gouda.
• Poppentheater Dubbele Jan komt zaterdag 4 februari met de voorstelling 'Vies Feestje' naar de Chocoladefabriek in Gouda. Foto: aangeleverd

woensdag 1 februari

Première special: Klem
20:00 Gouda, Cinema Gouda. Marius heeft zijn leven gebeterd en woont nu al enige tijd met Kitty in het prachtige Toscane. Hugo besluit langs te gaan, maar voordat hij het weet komen ze toch weer terecht in het criminele circuit. Maar nu in een land waar Nederlandse indringers niet gewenst zijn, en moord en ontvoering hoog op de lijst staan. Met Georgina Verbaan, Barry Atsma en Jacob Derwig. Zie de film als eerste, inclusief een Grolsch beugel of glas wijn. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 2 februari

Historisch Café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur houdt de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig zijn.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

50+ Bios première special: The Fabelmans
14:00 Gouda, Cinema Gouda. Steven Spielbergs diep persoonlijke portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Winnaar Golden Globe Beste Film en Beste Regisseur. Zie deze film op de premièredag tijdens de première special met koffie/thee en cake bij ontvangst en een glas wijn in de pauze. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Spinning Jazz Session met René ten Cate
20.00-23.00 Gouda, Gouda Studio’s, Oosthaven 12. René ten Cate mag met recht de beste en bekendste vibrafoon muzikant van Nederland en daarbuiten worden genoemd. Hij heeft gespeeld met de grootste jazz coryfeeën van de aarde. Speelt dit keer met 'Arie Kuit and Friends', tijdens de tweede Spinning Jazz Session in Gouda Studio’s. Tot en met mei iedere tweede donderdag van de maand. De avond wordt afgesloten met een jamsessie. Kaartverkoop aan de deur en op de website van Gouda Studio's: www.goudastudios.nl.

vrijdag 3 februari

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1.Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

zaterdag 4 februari

Voorstelling 'Vies feestje'
10:00/11:15/13:00/14:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er van 25 januari tot en met 4 februari de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte centraal. Daar past de voorstelling 'Vies feestje' van poppentheater Dubbele Jan goed bij. Op 4 februari is dit theater te gast in de Chocoladefabriek. Er zijn voorstellingen om 10.00, 11.15, 13.00 en 14.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/voorstelling.

Ton Kas - Best of.... (reprise)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De beste fragmenten uit eerdere shows van Ton Kas gaan de revue nog 'ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show. Best of…? Wat denk je zelf? Om 't nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl

zondag 5 februari

Ontbijtbios: Fien & Teun gaan kamperen
9:15 Gouda, Cinema Gouda. Zie het nieuwe avontuur van Fien & Teun tijdens de gezellige ontbijtbios Rol uit je bed en schuif lekker aan bij Cinema Gouda. Van tevoren genieten alle kids van een heerlijk ontbijtje met broodjes chocopasta, kaas of jam en een pakje Fristi, chocomel of appelsap. Ook aan de ouders is gedacht met koffie of thee en een lekkere verse muffin. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Gluren bij de Buren - Into the Woods
12.45/14.15/15.45 Gouda, Goudse Schouwburg. Iris Perfoming Arts speelt in samenwerking met Stichting IPA Producties de musical Into the Woods. In deze musical, met muziek van Stephen Sondheim, lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes, zoals Roodkapje, Assepoester en Rapunzel, door elkaar. De castleden geven graag een voorproefje. Tijdens Gluren bij de Buren staan deuren door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren verwelkomen de wijk om te komen genieten van lokale amateurkunst. www.glurenbijdeburen.nl

Preview special: A Man Called Otto
14:30 Gouda, Cinema Gouda. Otto Anderson is een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Hij krijgt te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Wat volgt is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben. Met Tom Hanks. Incl. ontvangst met koffie of thee en een muffin, met na afloop een Grolsch beugel of glas wijn en bittergarnituur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Live op zondag: The Red Strats
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. The Red Strats treden op in Theater Concordia. Deze band brengt het 'Cliff Richard'-geluid uit de sixties weer helemaal tot leven. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

dinsdag 7 februari

iPad-training
10:00-12:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek verzorgt een training over de iPad, waarin deelnemers stap voor stap wegwijs worden gemaakt in de digitale wereld. Er zijn vijf bijeenkomsten: op 7 februari, 14 februari, 21 februari, 28 februari en 7 maart. Leden van de bibliotheek en/of SeniorWeb betalen 20 euro. Niet-leden betalen 25 euro. Meer informatie op www.bibliotheekgouda.nl.

Computervragenuurtje in De Walvis
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1. Van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:00-15:00 Gouda, bibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Familiespel - Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Familiespel is een heerlijke gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast de volwassen personages ook de kinderen die, in het kielzog van de keuzes van hun ouder, met elkaar opgezadeld zijn. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 8 februari

Workshop over wachtwoorden
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Workshop voor senioren over wachtwoorden. Wachtwoorden beveiligen je gegevens. Maar je moet zelf zorgen dat ze sterk zijn en dat je ze slim bewaart en onthoudt. Besproken worden de valkuilen en mogelijkheden. Deelname kost 5 euro. Aanmelden via www.bibliotheekgouda.nl.

Taxatiemiddag
14:00-16:30 Haastrecht, hotel restaurant Over de Brug. Taxateur Arie Molendijk taxeert deze middag oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten. De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. Vrije inloop zonder afspraak. Meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Ladiesnight: Magic Mike's Last Dance
19:00/19:15/19:30/20:00 Gouda, Cinema Gouda. In de laatste film uit de Magic Mike series gaat Mike naar Londen voor een laatste uitspatting nadat hij van een rijke socialite een aanbod heeft gekregen dat hij niet kan weigeren. Er blijkt echter meer op het spel te staan dan hij denkt. Met o.a Channing Tatum en Salma Hayek. Geniet van een avondje uit compleet met drankje, hapjes, leuke stand en een goodiebag. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 9 februari

Spreekuur Taalhuis
9:30-11:30 Gouda, De Walvis, Walvisstraat 1. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

De Andersons - Een mooiere wereld (donderdagmatinee)
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De Andersons worden geprezen om hun kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Een vurig theaterconcert, met prachtige teksten in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 10 februari

Cursus Windows
10:00-12:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. In deze cursus leren deelnemers vanaf het begin werken met een computer. Ook komen de mogelijkheden van internet en het gebruik van mail aan bod. Er zijn vijf bijeenkomsten: op 10 februari, 17 februari, 24 februari, 3 maart en 10 maart. Leden van de bibliotheek en/of SeniorWeb betalen 20 euro. Niet-leden betalen 25 euro. Aanmelden/meer informatie: www.bibliotheekgouda.nl.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Pubquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Tijdens deze Concordia-quizavond strijden teams om smakelijke en vermakelijke beloningen. Het theater is gevuld met 33 teams van max. vijf deelnemers (14+). Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Flip Noorman zingt Tom Waits
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Flip brengt op eigenzinnige wijze de dronken pianoballades en het dumporkest van Tom Waits naar het theater. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en is alles in het Nederlands. Flip zingt Waits… Hijs dat vod! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 11 februari

Valentijnswandeling door Gouda
14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Het Goudse Gidsen Gilde houdt een stadswandeling rond het thema liefde. Deze themawandeling belicht historisch Gouda van zijn meest romantische kant. Hoe vond men in vroeger tijden een partner? Wat vroegen kerk en overheid van geliefden? Waar komt ons Valentijnsfeest eigenlijk vandaan? Waar komt de traditie van de trouwring vandaan? Naast alle 'roze' kanten van de liefde is er ook ruimte voor verhalen over de schaduwkant van de liefde: jaloezie, ontrouw en scheiding. Deelnemers: maximaal 20 personen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Opera2Day & New European Ensemble - De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol is weggelegd voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Blues Festival Concordia in Haastrecht
20:15 Haastrecht, Theater en Grand Café Concordia. De bands Paardekooper, Long Way Blues en de Red Salmon Bluesband spelen op de negende editie van Blues Festival Concordia. Ze zijn verdeeld over drie podia. Het betreft een sta-concert. Kaarten (à 15 euro) zijn te bestellen via de website van Theater Concordia.

zondag 12 februari

Thomas Beijer - Klassiek op zondag
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Thomas Beijer is pianist, componist, schrijver en animatietekenaar en is dus met recht een multitalent te noemen. Ook won hij de Nederlandse Muziekprijs 2022. Een uitgelezen kans om hem ook in Gouda te bewonderen want hij heeft al een uitnodiging voor het Concertgebouw op zak. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Carnavalsmiddag
13:30-16:30 Reeuwijk, De Brug. De IJsselstampers houden weer hun jaarlijkse carnavalsmiddag. Met een loterij, een optreden van een artiest en er speelt een blaaskapel. De toegangsprijs is vijf euro.

Jubileumconcert Gouda's Liedertafel
14:00 Haastrecht, Hervormde kerk. Mannenkoor Gouda's Liedertafel geeft een jubileumconcert. In het programma werken als Das Morgenrot uit 'Nabucco' van G. Verdi, Wolga Ei Oechnjem van Sj. Djesachar, delen uit Deutsche Messe van Fr. Schubert en Abendfrieden van Fr. Schubert. Verder moderne muziek zoals Wonderful World, Jacobs ladder, Rivers of Babylon, If I only had time en Conquest of Paradise. Toegang: 10 euro (tot 18 jaar gratis). Kaarten zijn te koop op www.liedertafel.nl, via 06-27197357 of aan de kassa (alleen contant).

Benefietconcert
15:30 Gouda, Apostolisch Genootschap, Willem Bontekoesingel 1. Sander Lekkerkerk (vleugel) en Anne Sophie van Riel (altvioliste) spelen muziekstukken van: Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Robert Schumann, Franz Liszt, Zoltán Kodály en Joseph Haydn. De entree is gratis. Een donatie na afloop van het concert wordt op prijs gesteld. Deze donatie komt volledig ten goede aan de stichting Wereldwijd voor kinderen.

maandag 13 februari

Spreekuur Taalhuis
9:30-11:30 Gouda, Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.