• Arjan van Vliet, huidig directeur en eigenaar.
• Arjan van Vliet, huidig directeur en eigenaar. Foto: Harald Lakerveld

Van Vliet Autogroep groeit verder

woerden/gouda/alphen • Van Vliet Autogroep uit Woerden neemt per 1 februari 2023 twee vestigingen van Motorhuis over. De vestigingen in Alphen aan den Rijn en Gouda gaan verder onder de naam Autocentrum van Vliet.

De overname is een mooie stap voorwaarts voor Van Vliet Autogroep, die daarmee in Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden alle Stellantis merken én Kia vertegenwoordigt. De overname past dan ook volledig in de Champion strategie van Stellantis. “Deze overname is een mooie aanvulling waarmee wij onze positie in het Groene Hart verder versterken”, aldus Arjan van Vliet, directeur Van Vliet Autogroep.

Medewerkers

Van Vliet Autogroep heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. In januari 2021 was al er de overname van Visscher PGH en met de overname van twee Motorhuis vestigingen groeit het aantal van tien naar twaalf locaties. Die zijn gevestigd in Woerden, Harmelen, Bodegraven, Gouda, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Alle medewerkers van Motorhuis gaan mee met de overname, waarmee het aantal personeelsleden op 240 komt.

Over Van Vliet Autogroep

Adriaan van Vliet startte in 1879 een smederij in Woerden. In 1896 begon zijn zoon en naamgever van het bedrijf, G.C. van Vliet een fietsenfabriek onder de naam ‘Struisvogel'. De handige smid en zijn zoon repareerden vervolgens ook de eerste automobielen die in het straatbeeld verschenen. 

In 1924 en 1928 werden contracten gesloten met Shell en General Motors.
Toen GM Opel kocht, werd Van Vliet officieel Opeldealer. Onder leiding van de derde en vierde generatie groeide het bedrijf uit tot een begrip in de regio. Arjan van Vliet, huidig directeur en eigenaar (vijfde generatie) zette de familietraditie voort.

q  www.vanvlietautogroep.nl