• De genomineerde ondernemers en burgemeesters.
• De genomineerde ondernemers en burgemeesters. Foto: Jan van den Berg

Winnaars Ondernemersprijs Midden-Holland bekend

Algemeen

GOUDA • In de Goudse Schouwburg werden gisteren tijdens een feestelijk evenement de winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland bekendgemaakt. De uitreiking vond na 2 jaar weer fysiek plaats in de grote zaal van de Goudse Schouwburg en werd gepresenteerd door Wilfried de Jong. De Polderkeuken, een restaurant met regionale specialiteiten op de kaart, won de Categorie Detailhandel & Horeca. Van der Loo (Waddinxveen), een familiebedrijf dat feesten en evenementen organiseert, de categorie MKB. Het Goudse bedrijf DWA verdiende een prijs in de categorie Grootzakelijk.

De Goudse bedrijven Hofje van Jongkind en Bezorging zonder Zorgen grepen gisteren mis bij de uitreiking van de Ondernemersprijs 2023. Ondanks dat de Goudse bedrijven Hofje van Jongkind en Bezorging zonder zorgen niet in de prijzen vielen, had de jury lovende woorden voor ze. Het juryrapport over Bezorgen zonder Zorgen begon: ‘Onder het motto: ‘Laten we gouda groen houden’ bedacht het bedrijf de vrachtfiets, voor pakketbezorging in en rondom Gouda.’ 

Bekend beeld
De jury noemde de vrachtfiets inmiddels een bekend beeld in Gouda en zei ervan overtuigd te zijn dat ‘dit vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf met een hoge gunfactor kan uitgroeien tot marktleider van pakket en transportdiensten in en rondom Gouda’.

Ook over Hofje van Jongkind sprak de jury lovende woorden: ‘Een verbogen parel uit de 17e eeuw. De warmte die het pand uitstraalt, de heerlijke koffie en de gerechten maken van een bezoek een meer dan bijzondere en ontspannen moment.’

Toekomst
De jury was onder de indruk van de duidelijke visie van DWA op verduurzamen en het in de praktijk toepassen hiervan. Als voorbeeld werd het project ‘Floating Office Rotterdam’ genoemd, volgens de jury een mooi praktijkvoorbeeld van circulaire bouw. De jury karakteriseerde DWA als gids naar de toekomst en een duurzame economie.

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven in samenwerking met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas georganiseerd.

q  www.ondernemersprijs-mh.nl 

Hester Hage

In de Goudse Schouwburg werden gisteren tijdens een feestelijk evenement de winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland bekendgemaakt.