Vragen over nieuwe huisstijl gemeente

gouda • Gouda heeft sinds maandag 16 januari een nieuwe huisstijl. Die nieuwe huisstijl, en dan vooral de ontwikkeling en de kosten ervan, riepen vragen op bij de VVD, PvdA en de ChristenUnie.

De gemeente vond het tijd voor een nieuwe huisstijl; het oude logo van de gemeente was al sinds 1987 in gebruik. 'Gouda gaat met haar tijd mee en dus werd het tijd voor een vernieuwing. Mét behoud van historische elementen die voor onze stad zo kenmerkend zijn,' zei burgemeester Pieter Verhoeve. In het nieuwe logo worden de 6 sterren uit het oude Goudse stadswapen met een deel van een luikje van het Stadhuis op de Markt gecombineerd. Het is onder andere te zien op de website en op de brieven die de gemeente stuurt. 

Niet alleen het logo is veranderd, ook is er een beter leesbare vormgeving en print de gemeente brieven voortaan standaard dubbelzijdig. Zo wordt minder papier gebruikt en dat past goed bij hun wens voor een groen Gouda, liet de gemeente vorige week weten. 

De partijen vragen zich af 'wat de nieuwe huisstijl bijdraagt aan de taakstelling die de gemeente heeft, namelijk het besturen van de gemeente in het collectieve belang van de inwoners.' Ook zijn de partijen benieuwd naar de kosten van het ontwerpen en het doorvoeren hiervan. Daarnaast willen de partijen meer duidelijkheid over of de kosten zijn opgenomen in de programmabegroting, onder welk onderdeel en of het past binnen het budget.